סדנת גבינות, עוגות שמרים ומאפים מלוחים

סדנת גבינות, עוגות שמרים ומאפים מלוחים

סדנת גבינות, עוגות שמרים ומאפים מלוחים

לראשונה - ארז קומרובסקי ומיכל לברן עוז בסדנת גבינות ואפייה: איך לאפות עוגות שמרים, מאפים מלוחים ולגבן גבינות נהדרות בעצמכם...

נלמד לא לפחד להכין לבד בצק שמרים ואפילו לגבן את הגבינות שיהיו הבסיס למילוי ולטעם של הבצק!

סדנה להכנת גבינות ומאפים עם גבינות צאן

בסדנה שלפנינו מלמד ארז, ביחד עם הקונדיטורית מיכל לברן עוז  להכין גבינות ביתיות פשוטות וטעימות, ולשלב אותן במאפים מלוחים ומתוקים, שממלאים את הבית בניחוח משכר.

את הסדנה מתחילים על המרפסת, מול הנוף המרהיב של הרי הגליל העליון, שם מחכה לאורחים ארוחת בוקר קלה: לחם כפרי עשיר (כי אי אפשר בלי לחם אצל ארז), וסלטים מירקות העונה. ארז מוזג יין וכבר מתחילים להרגיש בבית.

מהמרפסת יוצאים לסיור בבוסתן האורגני, הצמוד לבית. מטיילים בין ערוגות גן הירק, ממששים, מריחים וטועמים את עשבי התבלין ומעוררים את התאבון לקראת העתיד לבוא.

בסיום הסיור נכנסים לחדר הסדנאות, שם מעבירים ארז ומיכל סדנה פרונטלית. המשתתפים לומדים את סוד הכנתן של הגבינות הפשוטות והמהירות, שאפשר לייצר בבית בקלות – גבינות כמו ריקוטה ביתית וגבינה צ'רקסית, מחלב עיזים ומחלב כבשים. מגבינות עוברים למאפים: לומדים להכין שני סוגים שונים של בצק שמרים. מהבצקים יוצרים מאפה חובזה וריקוטה עם פטריות יער וגבינה צ'רקסית, בריוש במילוי ריקוטה, עוגת גבינה מושלמת, ועוד.

בסוף כל הדגמה טועמים את המנה שזה עתה הוכנה ולוגמים יינות מתאימים מיקבי רמת הגולן, שנמזגים לגביעים בנדיבות.

בסיום ההדגמות והארוחה יוצאים המשתתפים אל הפרגולה שבבוסתן, שם יוכלו ליהנות משתייה חמה וקינוח מתוק.

משך הסדנא: 4 שעות
מקום מפגש: מתת

תגובות אורחים

4.

"לארז וכל הצוות(חשוב להזכיר גם אותם) תודה על בוקר קסום ומהנה, חוויה נהדרת וטעימה!!!!!"

— פנינה ודב פרנקל, רעננה | 30.10.14 13:34
3.

"מתי יש סדנת גבינות נוספת?"

— אלי, . | 19.04.14 01:10
2.

"השבוע התארח פרופ' רפי קרסו בסדנה. האזינו לחוויות שלו כפי ששיתף את איריס קול מ-103FM: לחצו כאן להאזנה"

— צוות ארז קומרובסקי, המרכז | 23.01.14 18:47
1.

"היה מהנה, מענג ומבושם. הבית של ארז כמו בעליו, מזמין וחם. מעבר לחוויה הקולינרית המרנינה, המקום הקסום מאפשר הצצה לחיים שלווים ויפים הרחק מהמולת העיר. קבלתי את הסדנא כמתנה מבן זוגי ליומולדת, אך ללא ספק הוא וילדיי יהיו המורווחים האמיתיים מהמאפים שאכין. תודה על הכל ותמשיכו להיות קפדניים ומושלמים. ראומה מרוז"

— ראומה מרוז, רעננה | 22.01.14 12:58
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017