סדנת אפייה - מאפים וירקות

סדנת אפייה - מאפים וירקות

סדנת אפייה - מאפים וירקות

סדנה צמחונית, לחובבי אפייה ולפריקים של ירקות בכל הצורות.


מתי ירקות הופכים להיות מתוקים ומתי הם מרירים, איך מזהים ירק טרי באמת ואיך משלבים ירקות בתוך לחמים, איך מכינים בצק פוקאצ'ה ומה עוד אפשר לעשות ממנו? תשובות לכל השאלות תוכלו לקבל בסדנה.

מתחילים את הבוקר על מרפסת ביתו של ארז, מול הנוף המרהיב של הרי הגליל העליון, שם מחכה לאורחים ארוחת בוקר קלה: לחם כפרי עשיר, סלטים מירקות העונה, מסבחה משעועית או עדשים, חצילים קלויים, ועוד מטעמים. ארז מוזג יין מבעבע וכבר מתחילים להרגיש בבית.מהמרפסת יוצאים לסיור בבוסתן האורגני, הצמוד לבית. מטיילים בין ערוגות גן הירק, ממששים, מריחים וטועמים את עשבי התבלין ומעוררים את התאבון לקראת העתיד לבוא.

בתום הסיור נכנסים לחדר הסדנאות, שם מעביר ארז סדנה פרונטלית.

מה לומדים להכין? פותחים במאפים - למשל פוקאצ'ות שמתאימות לתנור הביתי, אמפנדה גליסיאנה (מעין פיצה משפחתית סגורה ודקה מאוד, ממולאת בפלפלים, בצלים, שומים ותבלינים), מאפה מנגולד וגבינה בולגרית, מאפה פטריות וקשקבל, ולחמניות פלאפל. משם עוברים ללהטט בירקות: מנות כמו קולורבי צרוב עם מרווה ושמן זית, ברוקולי קלוי עם טחינה גולמית, מחלוטה של שעועית שחורה ולימונים כבושים, סלט שומר ועדשים כתומות מטוגנות, ועוד – בהתאם להשראה ולעונה. בסוף כל הדגמה טועמים המשתתפים את המנה שזה עתה הוכנה, ומלווים את האכילה ביינות מתאימים מיקבי רמת הגולן.

בסיום ההדגמות והארוחה יוצאים המשתתפים אל הפרגולה שבבוסתן, שם יוכלו ליהנות משתייה חמה וקינוח מתוק.

משך הסדנה: ארבע שעות. מקום מפגש: מתת.

משך הסדנא: ארבע שעות
מקום מפגש: מתת

תגובות אורחים

20.

"סדנה כייפית, אוכל טעים אירוח ביתי בנוף מדהים, וארז - איש מקסים. הנאה גדולה. פשוט נפלא."

— חדוה עמידרור ומיכל רמתי, רמת-גן/כוכב יאיר | 20.05.15 17:14
19.

"הנוף מקסים ביופיו, אירוח חם ואוירה טובה, אוכל טעים. הסדנא כיפית ,חווייתית, מלמדת ומעשירה, בהחלט השכלתי בנושא בצקים. ארז מצחיק ומשעשע ונותן טיפים לעניין. ממליצה בחום לכל הבשלנים והאופים וגם לאלה שלא. תודה לארז וכל הצוות שפינק"

— מור שבתאי, נתניה | 24.03.15 10:19
18.

"אירוח מקסים, מלא טעמים ,ריחות ואנשים נעימים."

— עפרה עמיקם, משגב | 24.01.15 08:57
17.

"הגענו למתת לסדנא של ארז במיוחד מאילת, נכונה לנו הפתעה מדהימה מהנוף הגלילי של מתת, נוף עוצר נשימה קבלת הפנים החמה והלבבית שהייתה מלווה בכוס יין מובחר הכניסה אותנו לאווירה מיוחדת אשר המשיכה לאורך כל הסדנא. תודה מיוחדת לארז על הדרך "ההומוריסטית" אך הרצינית שבה הועברה הסדנא. אם היה לי חשש לאפייה עם שמרים אז כל חששותיי נמוגו... תודה ענקית ערן ויעל מאילת"

— ערן, אילת | 22.01.15 15:32
16.

"נסעתי למתת, לבד במזג אויר נפלא של שמש חורף בציפייה לסדנא שהמתנתי לה למעלה מחודש. הגעתי למקום קסום, בוסתן יפיפה ונוף עוצר נשימה. כמי שמאד אוהבת את המטבח, הגילויים החדשים, הטעמים המיוחדים והאושר שיש בהכנת אוכל טוב הייתי בדיוק במקום הנכון. ארז הסביר פשוט וברור, ענה על כל שאלה, אפשר התנסות וכמובן גם טעימה שלצידה כוס יין צמודה. הכל ניתן בשפע ובאהבה."

— אירית שבח, השרון | 31.12.14 11:34
15.

"בית מדהים סדנא מעולה וחברה טובה. נהננו מאוד, זאת הייתה הפתעה מעולה עבורי שארגנה אשתי. חבל שהיא צמחונית :-) תודה על האירוח ועל החוויה המיוחדת"

— יובל וחני, ראש העין | 31.12.14 09:59
14.

"מפתיע,מענין וטעים-כל מילה נוספת מיותרת"

— שמחה, מרכז | 14.09.14 09:26
13.

"ארז, באיחור מה, אבל אני עדיין רוצה לשתף אותך בחוויות ולהודות לך על סדנת הפוקאצ'ות המדהימה שהעברת בתחילת אפריל. בוגר כמה סדנאות "תעשייתיות", הופתעתי ונהיניתי מהאירוח החם והלבבי בביתך. הרגשנו כמו אורחים. האוכל שהוגש לאורך כל היום היה מדהים והשתלב בצורה מושלמת עם הנוף והאווירה הנינוחה. מעל הכל ובקשר למטרה שלשמה התכנסנו, למדתי המון על אמנות הכנת הפוקאצ'ות ועבודה עם ירקות. הכל הוסבר בצורה ברורה, עם הקפדה על פרטים וטיפים "מהשטח" שאפשר לקבל רק ממישהו עם הניסיון שלך. אשמח מאד לחזור בעתיד לסדנאות נוספות"

— dch, המרכז | 13.06.14 08:55
12.

"ארז יקר, כל כך נהניתי. מרגע שהגעתי למתת, דרך השביל אל ביתך הקסום. הכול היה מושלם, הבית, האירוח, הכלים, היין, הבישולים, הגינה המהממת, רוחב הלב, הבובות, החבר'ה המסורים שלך, הנוף ומעל לכל אתה! הייתה באמת חוויה אחרת לעירונית שכמוני. ממליצה בכל פה, לא מפסיקה לדבר על זה. רוצה להתחתן איתי? :)"

— שירי, תל אביב | 09.04.14 22:10
11.

"היה טעיםםםם ומקסיםםם. אוירה של משפחה כיפית, נוף קסום, אביב במלוא הדרו. כל הגינה מדיפה ניחוחות של תבלינים ועלים בשלים לאכילה ירוקים ומתוקים. יין נמזג ללא לאות ואוכל מופלא מגיח כל רגע מהתנור. באמת חוויה קסומה ומקסימה."

— שרית מרגל, חיפה | 09.04.14 17:45
10.

"גם אני שם הייתי, פוקצ'ות ויין שם רוויתי, ובנעימים זמני ביליתי. להתראות בסדנאות הבאות."

— מיכל בן יעקב, תל אביב | 14.01.14 21:04
9.

"הסדנא הייתה מתנת חתונה שלנו ולא יכולנו לבקש מתנה טובה יותר . 5 שעות של אוכל , יין , לימוד וארז קומורובסקי אחד , חוויה לגוף ולנפש !"

— נועה קרס הופמן, תל אביב | 15.11.13 09:17
8.

"הסדנא היתה מעניינת והיום כולו - מקסים. הגליל היפהפה, ביתו המיוחד והמזמין של ארז ויחס כל הצוות - היה לעילא ולעילא. הסדנא היתה מעניינת וטעימה מאד והיום כולו - באכסניה המדהימה - חופש אמיתי. מכיוון שזו הסדנא השניה בה אנו משתתפים, החלטנו לעשות זאת להרגל, מידי שנה. ארז מנחה בצורה רצינית ויעילה אך גם בהומור והאווירה כולה - חברותית מאד. מומלץ ביותר ! תמי ויוסי כבירי"

— תמי כבירי, חיפה | 13.11.13 12:19
7.

"תודה לארז והצוות על אירוח נפלא וחוויה קולינרית יוצאת מהכלל.אוכל מופלא בטעמו,פוקאצו׳ת מעולות ויין בשפע.מומלץ ביותר ונחזור לסדנא נוספת"

— גל ואורית, קיבוץ כברי | 25.09.13 12:03
6.

"חוויה מדהימה ומדליקה !! ניתוק מוחלט מהשגרה, עצמה אדירה של טעמים וריחות.. אני אישית הוקסמתי ממך ארז - מהשיחה ומחוש ההומור, מהקלות בה אתה יוצר טעמים והפתעות בצלחת, מהבית המדהים והריהוט הנדיר - השילוב של הכל יחד זורק אותך לעולם אחר.. ריחפתי ל 4 שעות ולא רק בגלל היין - תודה ענקית לך ולכל הצוות !"

— גלית, שער העמקים | 25.08.13 10:49
5.

"ארז היקר תודה על אירוח נפלא. מעבר לסדנא הנפלאה והטעימה. ההגעה לביתך המקסים, האווירה האירוח והטעמים פשוט נתנו הרגשה כייפית. חוויה מהנה. שווה"

— ADI HADANI, גן שורק | 15.11.12 16:07
4.

"באתי עם ציפיה לעוד סדנת בישול/אפיה עם שף, אבל ארז עושה מזה משהו אחר. זה פשוט בילוי - החל מהיין וארוחת הבוקר הנפלאה כשמגיעים, הנוף והאווירה. אח"כ ארז מסביר ומלמד באווירה רגועה ומבודחת משהו, אך ברוח מקצועית ועתירת ניסיון. הסו-שפים אופים ומבשלים בזמן שארז מדגים ומסביר ואז קורא למנות להגיע. האוכל והיין זורמים כיד המלך, אין צורך לאכול אח"כ שבוע... אז צפו לחוייה של בילוי, קצת לימוד, אל תצפו לסדנה בבית ספר לבישול - זו התנסות קולינרית אבל לא מעשית. תודה לארז ולצוות."

— אורי, מרכז | 18.10.12 08:57
3.

"היה פשוט אדיר החל מהמקום והמיקום אווירה נעימה וחמה (יין זרם ). הכול נעשה בפשטות ובנועם עם הסברים מורחבים , המון טעימות. בקיצור יום של ניקוי הנפש העשרה מלאה. תודה ישר כוח ארז"

— שלומי טל, רעננה | 17.10.12 19:04
2.

"הוזמנתי על ידי חברה לסדנת פוקצ'ה וירקות. המפגש היה מאוד מהנה. האווירה היתה נעימה וידידותית, היתה התיחסות אישית לכל אורח. המאפים היו מיוחדים במינם - שילובי המרכיבים היו מפתיעים וטעימים להפליא. תודה רבה!"

— ליז, צפון | 13.06.12 22:11
1.

"המפגש אצל ארז היה פשוט מושלם!!! ידענו שיהיה מדהים, אבל המציאות גברה על הציפייה. הכול- המקום, האווירה, האישיות המופלאה, ומעל לכל הבישול הגאוני של ארז, יצרו מרקם קסום. לא הפסקנו להעלות חוויות ורשמים במהלך היומיים האחרונים, ועוד ידובר רבות..."

— אסתי, חיפה | 22.02.12 14:36
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017