סדנת אפייה - לחמים שמכינים בבית

סדנת אפייה - לחמים שמכינים בבית

סדנת אפייה - לחמים שמכינים בבית

אין תחליף לריח ולטעם של לחם טרי שנאפה בבית - גם אתם יכולים לאפות לחמים נהדרים בתנור הביתי שלכם!

על פי שיטתו של ארז, אפייה אינה מדע מדויק, אלא הזדמנות ליצירה כייפית וטעימה, של מזונו הבסיסי ביותר של האדם. המשתתפים בסדנה לומדים את רזי האפייה הביתית ומכינים לחמים שונים מקמחים שונים.

מתחילים על מרפסת ביתו של ארז במתת, מול הנוף המרהיב של הרי הגליל העליון. עם כוס יין ביד, לחם טרי (ראשון מבין רבים) שיצא מהתנור, וכמה מנות אנטי פסטי קלות. מהמרפסת יוצאים לסיור בבוסתן האורגני, הצמוד לבית. מטיילים בין ערוגות גן הירק, ממששים, מריחים וטועמים את עשבי התבלין ומעוררים את התאבון לקראת העתיד לבוא.

בתום הסיור בבוסתן עוברים לחדר הסדנאות, שם ידגים קומרובסקי הכנת מגוון לחמים וחלות בסדנה פרונטלית ייחודית. בין השאר יהיו שם מנות כמו לחם שאור מקמח מלא, לחם שאור-שיפון עם זרעי קימל, לחם שאור עם אגוזי מלך ובצל ירוק, לחם שאור-כוסמין, חלת תרד ופקורינו, ועוד. המשתתפים ייחשפו לקמחים מסוגים שונים, ישמעו על שיטות ההתפחה השונות, ילמדו כיצד משלבים תבלינים, זרעים ודגנים מלאים בבצק, וילמדו סודות כמו הכנת מחמצת שאור עם שמרים טבעיים שיש בכל בית, או מהי הדרך הנכונה ביותר ליצירת קרום מתפצח וגוף אוורירי ללחם.

לצד האפייה יוכנו ויוגשו גם נשנושים וסלטים, שכיף לטבול בהם את הלחם: סלט ביצים עם איולי ובצל ירוק, גוואקמולה, מסבחה של שעועית לימה עם טחינה גולמית ולימונים כבושים, חצילים ביוגורט, ועוד – לפי ההשראה והעונה. את הארוחה מלווים יינות מתאימים מיקבי רמת הגולן.

בסיום ההדגמות והארוחה יוצאים המשתתפים אל הפרגולה שבבוסתן, שם יוכלו ליהנות משתייה חמה וקינוח מתוק.

משך הסדנא: ארבע שעות
מקום מפגש: מתת

תגובות אורחים

20.

"בתאריך 3.3.15 השתתפתי אני ובעלי אילן בסדנא המופלאה על לחמי מחמצת ופשוט נהנינו מכל רגע אם מחווית הלימוד הטעימות והאירוח כיד המלך מומלץ ביותר"

— נילי, תל אביב | 04.03.15 09:47
19.

"השתתפתי בסדנת הלחמים ב 27/1/15 ונהניתי מכל רגע. רבות סופר על האירוח הנפלא והכנסת האורחים הנהדרת. תודה רבה לארז ולצוות על חוויה קולינארית ייחודית. למדתי רבות! דני"

— דני, בית שערים | 04.02.15 12:29
18.

"ראשית הנסיעה היתה נהדרת , מתת הוא יישוב מהממם ביופיו. נכנסנו לבית של ארז ונדהמנו מהעיצוב המושלם , מהכנסת האורחים הכל כך נעימה. המפגש על המרפסת יצר מיד חוויה נהדרת, הכרות עם אנשים שונים ומרתקים שבאו לחוות כמונו את הסדנא. לאחר מכן הסיור בגן הירק האורגני, בהדרכת ארז, ניחוחות של עשבי תיבול שונים ומגוונים, והסדנא, הסדנא הכל כך מעניינת ומפרה. פתחה לנו את הלב, חוש הטעם חוש הריח ונתנה לנו אנרגיה מטורפת. יצאנו מהסדנא עם טעם של עוד, תרתי משמע... ארז אתה נהדר, מרתק ומכניס אורחים לתפארת. תודה רבה!"

— יפית וספי סמדר, רחובות | 25.06.14 22:10
17.

"ארז וצוותו, מודה לכם על יום מלא חוויות, טעמים וריחות. מחכה לפגוש אותך שוב בעוד חודש לסדנה נוספת. הכנתי היום שני לחמי שיאור שיפון, יצא מעולה. להתראות בקרוב"

— רותי נוי, שדמות דבורה | 11.06.14 23:09
16.

"הסדנה היתה מרתקת , מקצועית ומאוד עשירה. האוכל היה מאוד מאוד טעים. אשמח להגיע לעוד סדנאות בהמשך בנושאים אחרים."

— מיכה מוסקוביץ, אלפי מנשה | 30.03.14 19:06
15.

"חוויה מדהימה מכל המכלול , המקום הנוף האירוח והסדנה עצמה המוגשת פרונטלית ע''י ארז שהנו ''מסטר בתחום '' כפנסיונר חובב אפיה ובישול אני חוזר עם טיפים ותובנות אשר ישמשו אותי בעתיד . מומלץ בחום ! כדי לא להעמיס על עצמנו נהיגה חזרה של מספר שעות על בטן מלאה במטעמים , שכרנו צימר ליום הסדנה אצל יפעת במתת ( מהרשימה המפורסמת באתר של ארז (מעולה ומומלץ )למחרת חזרנו דרך השוק בעכו הצטיידנו בדגי ים טריים וירקות מיוחדים המשכנו דרך חנות בשרים טובה בואדי בחיפה והביתה לסיום יומיים של כיף בלתי רגיל . מומלץ !"

— ישראל ואילה, ראשון לציון | 27.03.14 11:04
14.

"ארז, היה כיף ומפתיע. אווירה נהדרת עם אנשים נחמדים ואוכל משובח. כל הכבוד על שפע האוכל והיין המעולה. נהנינו מכל רגע ואנחנו נחזור!!"

— אסתי ונעמי, חיפה | 26.11.13 22:03
13.

"חוויה. חוויה, חוויה!! אווירה טובה, טיפים מצויינים, הכל הועבר בהומור ובחיוך! את מרק הפאפא פומודור, ניסיתי יומיים אחר כך בבית, מרק שזכה להצלחה גורפת!!!!!! ועל כך תודה! אך על דבר אחד אני ממש כועסת!!!!! הלכה הדיאטה! אחרי האירוח עם המטעמים שאי אפשר היה להפסיק לטעום ולנשנש היין המשובח שליווה את כל הסדנה.......... בקיצור היה נפלא! יישר כח! אני בטחה שאחזור לסדנאות נוספות! ת ו ד ה !!!!!!"

— גבי שטרית, מצפה טל - אל | 26.08.13 08:12
12.

"מרכיבים משובחים מתקבלת חוויה מדהימה ומרוות נפש. נופי גליל, הבית הפתוח עתיר בחפצים שנאספו באהבה, ארז וצוותו היעילים והנעימים....וכמובן, הטיפים הקולינרים והלחמים המופלאים שקשה להפסיק לנשנש עם המטבלים והסלטים המדויקים. מומלץ למי שאוהב לאפות לחמים, למי שאוהב לאכול אותם, וסתם כמתנה מיוחדת לאנשים שאוהבים... עדית"

— עדית, מושב כרם מהר"ל | 25.08.13 08:00
11.

"החוויה משלבת את הנוף הגלילי, בו נוסעים עד מתת, השותפים המגוונים המגיעים לסדנה, ויותר מכל הסדנה שמשלבת ניחוחות, טעמים, ידע, באווירה קסומה זורמת ומדויקת . תודה רבה"

— איילת ברנר-מן, עמק המעיינות | 23.08.13 06:24
10.

"ארז שימחת אותי ואני את בן זוגי ודרך הלחם שלך השמחה שלי הגיעה רחוק.... הנסיעה למתת בשעות הבוקר כבר "פתחה לי את התיאבון" אז הגעתי וקבלת אותי בברכתך כמובן עם כוס יין גלילי..ואני בחודש שביעי לא סירבתי ...טעימת יין במתת זה רק מתת!!!!!! ואז הגיעה המנה הראשונה עם לחם שאור כמובן וירקות הישר מהטאבון..ואני עם כל הרעב שלי..נגסתי לאט ובתאווה ..אך היה לי כל כך טעים...ומנה שניה שלישית ואחריה הפסקתי לספור ובין לבין ליבי נפתח גם מהיין... אהבתי את ביתך הפשוט, הירוק, שעטוף בריחות והמון חום גלילי אותנטי הכי אני רוצה שגם ידידיה בן זוגי יטעם מריחות ומהחוויה הגלילית הזו אני אשלח אותו בפקודה לסדנת בשרים ארז תודה וגם לצוות החביב שסייע לך אין ספק ששבעתי למכביר, שלמדתי, ושהתמלאתי בהרגשה של עוד.."

— אוה, חיפה | 13.10.12 19:22
9.

"הייתי בסדנת השאור אתמול ופשוט התעלפתי מהבית, מהנוף, מהגינה, מהאירוח, מהאוכל ומההגשה. הכל היה פשוט מושלם. ראיתי איך מקמח ומים אפשר להוציא מוצר מדהים, מפריטי ריהוט וכלים אקלקטיים אפשר לערוך שולחן מפואר, איך מירקות פשוטים אפשר לעשות מעדנים שאין כאלה, כל זה נתן לי המון השראה! תודה רבה"

— ענת קמינצקי, מושב בן שמן | 11.10.12 18:22
8.

"סדנת הבשר היתה חוייה נהדרת. היין זרם כמו מים והאוכל והטכניקות היו נהדרים. אמנם לא יצאתי עם סל מלא מתכונים אבל נהנתי מכל רגע. החל מגינת העשבים המהממת ומדהימה ולרגע האחרון. הדוניסטי להפליא. מומלץ בחום!!"

— איל, מרכז | 03.06.12 10:40
7.

"הסדנה לאפיית לחם שאור של ארז הייתה עבורנו סיום נעים, טעים ומלמד של חופשה בת שלושה ימים בצפון. ארז העביר את הסדנה במקצועיות, עם המון הומור, יין לרוב, המון כיבודים, אווירה נעימה, עם הרגשה ביתית, אירח אותנו בסלון ביתו, במרפסת הפונה לנוף המרהיב, בגינת הירק המכילה כל טוב - מצמחי תבלין מגוונים ועד נדנדות אל מול הנוף והאוויר הנקי. היה כיף... בבית כבר התארגנו להכנת הלחם הראשון שלנו. הספקנו להכין את תבשיל התירס עם הפטריות לחג השבועות. ודורון כבר חושב להירשם לסדנת בשר (הפעם עם הבן). תודה רבה"

— בלה ודורון טאובר, השרון | 27.05.12 14:26
6.

"תודה רבה לארז על יום של כיף - על חווייה מענגת של התנתקות מהשיגרה, התרגעות וההתחברות לדברים הבסיסיים בחיים. הייתי בסדנת לחמי שאור בתחילת השבוע והתענגתי על כל רגע: מזג האוויר הגלילי הצונן, הנוף הירוק, הכמו פרובנסלי, הריחות, הטעמים והפעלת כל החושים בכל רגע. חדוות היצירה פועמת בכל פינה בבית ובגן ועושה חשק "לעשות". חזרתי טעונה באנרגיות ועם תחושה שאמנם זוהי הפעם הראשונה, אבל בוודאי לא האחרונה."

— מיכל ליבנה-גורפיל, חיפה | 24.05.12 11:17
5.

"איזה כיף של סדנא!!! סתם כך,ביום חול רגיל לקחנו פסק זמן והגענו לביתו הקסום של ארז. מהרגע הראשון החיוך לא ירד מהפנים והיין לא הפסיק להמזג לכוסות. באוירה קלילה וחוויתית למדנו מארז על רזי השאור,קיבלנו טיפים לרוב ויצאנו עם תחושה שגם אנחנו יכולים!! המון תודה על החוויה,מתכוונות לנסות כבר השבוע את המתכונים הנפלאים. מבטיחות לחזור שוב כשרק נוכל. איילה,ליה וסיגל."

— סיגל, תל אביב | 23.05.12 18:23
4.

"חוויה רב חושית של טעם, צבע מישוש וריח וכמובן מראות הגליל היפהפיים. נוסיף לכך את הדרך הפורחת באביב, את הבית המדהים,את היין הטוב ואת חווית הלימוד. הכל יחד התחבר ליום מיוחד של ניתוק מהשגרה.תודה ולא רק על הלחם."

— ספיר, מרכז | 27.03.12 19:20
2.

"נהננו מכל רגע! ארז נותן תחושה של "כמו בבית" (ובאמת הסדנא מתקיימת בבית...שלו). מהרגע הראשון קיבלנו יין משובח וארוחת בוקר מפנקת. ארז משיב לכל השאלות שעולות ומסביר את התהליכים לפרטי פרטים. המתכונים ניתנים במדויק ויש זמן לרשום הכל. כיף גדול :)"

— נוי, חיפה | 22.02.12 11:41
1.

"מעולם לא האמנתי שכל כך קל להכין לחם כל כך טעים! תודה ארז על יום קסום"

— דיקלה, צפון | 23.01.12 02:18
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017