חגיגת אפייה וטעמים מיוחדת

חגיגת אפייה וטעמים מיוחדת

חגיגת אפייה וטעמים מיוחדת

מאפים מהירים, בשר, דגים ועוד פינוקים בסדנה גלילית קסומה וטעימה, החוגגת את קלות האפייה, ירקות האביב והקיץ לצד בשר, דגים ופירות ים משובחים 

את הסדנה מתחילים על מרפסת ביתו של ארז במתת, מול הנוף המרהיב של הרי הגליל העליון. עם כוס יין ביד, לחם טרי (ראשון מבין רבים) שיצא מהתנור, וכמה מנות אנטי פסטי קלות מירקות העונה. מהמרפסת יוצאים לסיור בבוסתן האורגני, הצמוד לבית. מטיילים בין ערוגות גן הירק, ממששים, מריחים וטועמים את עשבי התבלין ומעוררים את התאבון לקראת העתיד לבוא.

בסיום הסיור נכנסים לחדר הסדנאות, שם חולק קומרובסקי עם המשתתפים את הידע העצום שצבר במהלך השנים, מדגים טכניקות ומסביר אותן, מוזג את היין ומאכיל את האורחים בחומרי גלם טריים ומשובחים, הכל במסגרת הסדנה הפרונטלית. בין המנות שמכינים בסדנה: לחמים מהירים כמו לחם ארבע גבינות, בואיקוס, שבלולי מנגולד ופטה כבשים ועוד – כיד הדמיון הטובה על ארז. במקביל מכינים גם תבשילים מהירים, מבשר ודגים בשילוב ירקות העונה ותוך שימוש בשמני זית משובחים. חשוב לציין שכל המנות הן לדוגמה והתפריט הסופי יקבע סמוך למועד הסדנה, לפי מגוון ירקות הקיץ שיעמדו לרשותנו. את הארוחה מלווים שפע של יינות מיקבי רמת הגולן.

בסיום ההדגמות והארוחה יוצאים המשתתפים אל הפרגולה שבבוסתן, שם יוכלו ליהנות משתייה חמה וסיום מתוק.

משך הסדנא: כארבע שעות
מקום מפגש: מתת

תגובות אורחים

4.

"חגגתי עם ביתי את יום הולדתה ה-26 בסדנה אצל ארז. ההנאה צרופה. המקום מדהים ביופי הטבע יופי הבית והשילוב של האמנות היופי והפשטות. חן המקום כחן בעליו. ארז בעצמו מוזג כוסיות היין לכול הבאים מהבוקר. האוכל כמובן מופלא, יצירתי וטעים ומוגש בצורה כה יפה ואסתטית. ההמשך עם ארז בחוויות של טעימות הסברים הרבה יין מעולה .אוירה קסומה שארז משרה של קרבה ומשפחתיות. ממש מארח אותנו. ארז מתעניין באנשים, במה הם עושים לכבוד מה הגיעו. אנושיות, מקצוענות, אוכל נפלא והוד והדר של טבע , פשטות בגדולתה וארץ ישראל."

— סיגל שיפמן, יקנעם | 19.11.15 21:56
3.

"השתתפנו בסדנא וניהנינו מכל רגע: מהאווירה, מהמשתתפים, מהמקום היפה עם הנוף המדהים, מארז, שהעביר את הסדנא בכיף, במיומנות ובחביבות ובעיקר מהאוכל, שהיינו שותפים ליצירתו ולאכילתו. הנסיעה לשם וחזרה ארכה כמעט 5 שעות, למרות זאת - אנחנו מתכננים להשתתף בעוד סדנא מפנקת ומלמדת שכזאת."

— עדי ואינגריד שנאן, מודיעין | 30.12.14 18:20
2.

"הייתי בסדנא של לחמים, נזידים ומרקים חורפיים. דבר ראשון ברצוני לציין את הכנסת האורחים הלבבית. כבר בכניסה חיכה לנו ארז עם כוס יין ומייד נכנסו לאוירה. המיקום והבית מדהימים ומחברים את האדם אל הטבע. אין אחד שלא התפעל מ"התפאורה" של המקום. בהמשך אכלנו ארוחת בוקר דשנה והמשכנו לבוסתן היפהפה. מיד לאחר מכן נכנסנו לאיזור הישיבה של הסדנא וארז הדגים הכנה של לחמים ונזידים. הכנתי כבר כמה פעמים בבית את לחם תפוחי האדמה שהודגם בסדנה והתגובות פשוט מדהימות - זהו לחם מושלם שאין אדם שיכול לסרב לו. בשתי מילים: סדנה מדהימה למי שרוצה לאפות ולבשל וגם למי שרוצה להעביר יום כייפי באוירה מיוחדת - מומלץ!!!"

— משה קרבלניק, מושב שתולים | 10.02.13 16:34
1.

"קיבלתי כמתנה ליומולדת, ולא יכולתי לדמיין מתנה טובה יותר. כל כך נהניתי, האוכל היה מעולה ופשוט להכנה מהחומרים הטובים והטריים ביותר, האוירה היתה נעימה ביותר, הנוף עוצר נשימה והיין שלא הפסיק לזרום. אמליץ בחום"

— סימה ג., רמת גן | 23.01.12 01:14
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017