סיור בשוק עכו - דגים ופירות ים

סיור בשוק עכו - דגים ופירות ים

סיור בשוק עכו - דגים ופירות ים

סיור קניות בשוק המקסים של עכו וסדנת בישול אצל ארז במתת. בילוי מושלם לחובבי הדגים ופירות הים

את הסדנה הזאת מתחילים במפגש בשוק העתיק של עכו. מסיירים בין הסמטאות הצבעוניות, לומדים לזהות סוגים שונים של דגי ים ואיך בוחרים את הדג הכי טרי בארגז הקרח. עוברים בין החנויות המומלצות לקנייה בשוק ואוספים טיפים לקניות נבונות בשוק ולבסוף מצטיידים בסחורה משובחת להמשך היום.

מעכו נוסעים לביתו של ארז במתת. עוצרים למנוחה קצרה על המרפסת, מול הנוף המרהיב של הרי הגליל העליון, שם ממתינה לאורחים ארוחה קלה: לחם כפרי עשיר, סלטים מירקות העונה ויין קליל. משם יוצאים לסיור בבוסתן האורגני, הצמוד לבית. מטיילים בין ערוגות גן הירק, ממששים, מריחים וטועמים את עשבי התבלין ומעוררים את התאבון לקראת העתיד לבוא.

בסיום הסיור נכנסים לחדר הסדנאות, שם מעביר ארז את סדנת הדגים הפרונטלית, עם חומרי הגלם שרכש בשוק. בין השאר הוא מלמד איך להפסיק לפחד לבשל דגים בבית, ומדגים כמה קל להכין דגים ופירות ים. אלה חלק מהמנות שיוכנו בסדנה: קבב דג ים על קנה סוכר עם רוטב עגבניות צרובות. קלמארי מקורמל בערק ואפונה מהבוסתן. פלמידה לבנה צרובה עם קייל מוקפץ. מוסר ים מעושן בעלי תה, על פילה פירות הדר ובוטנים קלויים. תבשיל של לוקוס סלעים עם מנגולד ירוק קונפי שום ולימון פרסי, ועוד. חשוב לציין שהמנות יכולות להשתנות, בהתאם להשראה, לעונה ולסחורה שתופיע באותו יום בשוק.

בסוף כל הדגמה טועמים את המנה שזה עתה הוכנה, ומלווים את האכילה ביינות מתאימים מיקבי רמת הגולן, שנמזגים לגביעים בנדיבות.

בסיום ההדגמות והארוחה יוצאים המשתתפים אל הפרגולה שבבוסתן, שם יוכלו ליהנות משתייה חמה וקינוח מתוק.

משך הסדנא: שש שעות (ברוטו)
מקום מפגש: בכניסה העליונה לשוק עכו רח' אל ג'זר פינת חיים וייצמן על יד בנק מרכנתיל

תגובות אורחים

10.

"ארז, היה יום מהנה וטעים. חוויה מענגת, האוכל, היין, הגן המופלא, האירוח המקסים שלך והאווירה הנהדרת. נחזור לסדנאות נוספות לא נרצה להחמיץ שוב את הכיף הגדול. תודה."

— אלישבע טננבוים, רמת-גן | 04.07.14 00:36
9.

"היה נפלא וטעים! חווייה מרוממת גוף ונפש. מומלץ עם טעם של עוד."

— טל, רעות | 01.07.14 16:14
8.

"אין מלים..היה פשוט מ ד ה י ם וזה מה שאינני מפסיקה לומר לכל מכריי ומוקיריי מאז סדנת פרות הים והדגים מיום חמישי ה-24.1.2013 המקצוענות של ארז (טוב, לכן הגענו אליו), האוירה, הטיפים והכי הכי המקום במתת, הצוות של ארז ועוד יותר האוכל WOW אמיתי והיין הנפלא (ללא הגבלה)וכן עוד דבר חשוב לא פחות - התחשבותו של ארז ברגישותינו לשום - כל מה שהכין עבורינו היה נטול שום ...ואתם יודעים כמה ארז אוהב שום במאכליו. אז על הכל שאפו ותודה דנה ויואל"

— יואל ודנה, רמת-גן | 29.01.13 11:23
7.

"השתתפנו בסדנת דגים ופרות ים לחגוג את יום ההולדת שלי. הסיור בשוק עכו היה מעניין ומלמד. האירוח בבית במתת היה מעל למצופה. היתה חוויה מדהימה עם מצב רוח טוב והרבה צחוקים ויין. ארז מבשל, קוצץ, מקפיץ, עונה על שאלות ונותן טיפים איפה לקנות, איך ובעונה המתאימה. בקיצור היה כיף גדול מצפה לסדנה נוספת."

— יוסי ושרה רונן, חולון | 28.01.13 16:00
6.

"היה כיף! למדתי כמה דברים חדשים, ואני מתכוון לחזור לסדנאות נוספות, אווירה עניינית ולא פורמלית"

— פרץ, גליל מערבי | 28.01.13 14:02
5.

"ארז הוא חמוד אמיתי. בהתחלה קצת קשוח (אולי לא איש של בוקר), אבל הבישול גורם לו להיפתח. שילוב של חברה טובה ואוכל מנצח. זאת הסדנה השניה שלי, ואני מתכוון לחזור."

— מוטי נחום, ירושלים | 28.01.13 12:46
4.

"ארז וכל הצוות המקסים, רצינו לומר תודה אישית על יום מיוחד במינו שהתחיל בשוק עכו והמשיך בחלקת גן העדן הקטנה שלך...אין ספק שהעשרת את עולמנו וידיעותינו על שימוש בחומרי הגלם..על סיור עשיר בריחות וטעמים בבוסתן היפיפה.. חוויה יחודית והאוכל שמילא אותנו אושר אמיתי של טעמים , מבטיחים לבוא בעונת הסתיו...לסדנת הבשרים..ממליצים בחום."

— נורית והלאור, גדרה | 11.06.12 15:04
3.

"פשוט נפלא! התחלה נהדרת בעכו. סיור מעניין ומחנך בשוק. ואז סדנה מאלפת בבית היפהפה של ארז במתת. לומדים, נהנים, אווירה נהדרת, אוכל מעולה ויינות מצוינים. מה אפשר לבקש יותר מזה? המון תודה לארז ולצוותו עבור חוויה נהדרת. מקווים להתראות בסדנה נוספת"

— סילבי וג'רי רובנס, חיפה | 24.04.12 23:23
2.

"היתי בסדנת הדגים ב23/04/12 אני רוצה להודות לארז ולכול הצוות שאיתו על הסיור בשוק בעכו ועל האירוח המושלם במתת . זה הסדנה השניה שאני עובר אצל ארז (סדנת בשרים) והחוויה רק רק גדלה ההסברים של ארז מאלפים איכות החומרים שהוא משתמש מעולים אין ספק שאני ממליץ בחום על הסדנאות של ארז תודה רבה. ולהתראות בסדנה הבאה."

— אולי שרון, רגבה | 24.04.12 06:18
1.

"השתתפתי בעבר בסדנאות בישול אך זו לא היתה סתם סדנא, זו חוויה. חוויה הנוגעת בכל החושים. מראות השוק, ריחות עשבי התיבול,הנוף המשגע וכמובן טעם המאכלים המדהימים, כל אלו ועוד נגעו בי והותירו בי ובמשפחתי רושם אדיר וזכרון צרוב. שוב תודה!"

— אבנר נחשון, אילת | 08.02.12 12:05
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017