חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חצילים לבנים

קודם כול, צריך לבחור חצילים טובים. אם אתם עדיין לא יודעים איך, אל ייאוש. תבחרו אותם קלים-קלים, כאלה שהפטוטרת שלהם עדיין רעננה לגמרי. קרבו את החציל לאוזן. תקישו עליו קלות בעזרת האצבעות. אם יש הדהוד קטן, וקליפת החציל מתוחה ומבריקה, יש תקווה אמיתית שהבשר שלו יהיה צחור כמו טלית. אחר-כך שוברים לשניים, ומסתכלים על הבפנים. הוא צריך להיות לבן ובלי גרעינים. אם זה ככה, תיקחו עוד הרבה, ותשלמו גם על האחד ששברתם.

כשבאים הביתה, מדליקים את הלהבה הגדולה של הגז ומניחים עליה את החציל. שורפים שש דקות מכל הצדדים, ומורידים מהאש. שמים על מסננת לחמש דקות, מקלפים את הקליפה החרוכה, בוזקים מלח-ים גס, ומוזגים בנדיבות שמן-זית סורי חריף. תגישו למישהו שאתם אוהבים, ותחשבו על יהודית. ממנה למדתי את הטריק הפשוט הזה לפני הרבה שנים. כמה פשוט ככה טעים.

כל מה שתשימו על החציל הזה יעשה לו נעים, ולכם גם כן: טחינה גולמית, שום כתוש טרי, שמיר קצוץ, בצל ירוק, שמן שומשום, זעתר טרי, פלפל ירוק חריף, מיץ לימון, דבש, סומק, עלי בזיליקום, פיסטוקים קלויים ועוד אין-ספור תבלינים ועשבים שאתם מעדיפים. שחקו עם צירופים שונים. אי-אפשר לטעות הרבה.

שני חצילים עגולים וצחורים

מיץ מלימון וחצי

חצי כוס בוטנים קלויים

דבש

פלפל אדום חריף

שמן זית עדין

מלח-ים גס

מתכון מאת:

מקלפים את החצילים ופורסים לאורך, הכי דק שאתם יכולים. מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים על הפרוסות. מפזרים עלי בזיליקום צעירים, ואוכלים. לא מכינים את הסלט הזה מראש. מכינים בשלוש דקות, ואוכלים. מניסיוני, כמה שיותר חריף, ככה יותר טעים במקרה הזה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017