חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חציל במרק פלאפל וטחינה גולמית

מנה ראשונה לארבעה סועדים.

למרק פלאפל:

1 כוס גרגירי חומוס קטנים שרויים במים ל24 שעות (להחליף מים כמה פעמים)

1 כוס עלי כוסברה שטופה

1 כוס עלי פטרוזיליה שטופה

5 שיני שום קלופות

1 בצל לבן קטן

1 צ'ילי אדום

1 כפית פלפל שאטה

1 כפית כמון טחון

מלח דק לפי הטעם

פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

3 כוסות ציר ירקות או מים אם אין ברירה

לחצילים:

4 חצילים מזן בלאדי קטנים

מיץ מ-2 לימונים

מלח ים גס

חצי כוס טחינה גולמית

מתכון מאת:

הכנת המרק:

טוחנים את כול מרכיבי הפלאפל (פרט לציר ירקות) במטחנת בשר או בפולסים במעבד מזון למחית גסה. מתבלים במלח פלפל שאטה וכמון. מבשלים את מחית הפלאפל וציר ירקות בסיר רחב על אש נמוכה עד שמסמיך. טועמים מתקנים תיבול. שומרים חם.

הכנת החצילים:

קולים את החצילים באש גלויה (גריל פחמים הכי טוב\ אפשר גם על להבת הכיריים) כשלוש דקות מכל צד. קולפים מתבלים בלימון מלח ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים ממרק הפלאפל ומזלפים מעט טחינה גולמית

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017