חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חציל במרק פלאפל וטחינה גולמית

מנה ראשונה לארבעה סועדים.

למרק פלאפל:

1 כוס גרגירי חומוס קטנים שרויים במים ל24 שעות (להחליף מים כמה פעמים)

1 כוס עלי כוסברה שטופה

1 כוס עלי פטרוזיליה שטופה

5 שיני שום קלופות

1 בצל לבן קטן

1 צ'ילי אדום

1 כפית פלפל שאטה

1 כפית כמון טחון

מלח דק לפי הטעם

פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

3 כוסות ציר ירקות או מים אם אין ברירה

לחצילים:

4 חצילים מזן בלאדי קטנים

מיץ מ-2 לימונים

מלח ים גס

חצי כוס טחינה גולמית

מתכון מאת:

הכנת המרק:

טוחנים את כול מרכיבי הפלאפל (פרט לציר ירקות) במטחנת בשר או בפולסים במעבד מזון למחית גסה. מתבלים במלח פלפל שאטה וכמון. מבשלים את מחית הפלאפל וציר ירקות בסיר רחב על אש נמוכה עד שמסמיך. טועמים מתקנים תיבול. שומרים חם.

הכנת החצילים:

קולים את החצילים באש גלויה (גריל פחמים הכי טוב\ אפשר גם על להבת הכיריים) כשלוש דקות מכל צד. קולפים מתבלים בלימון מלח ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים ממרק הפלאפל ומזלפים מעט טחינה גולמית

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.