חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ארטישוק ירושלמי בגבינת קשקבל

1 קילוגרם ארטישוק ירושלמי

200 גרם גבינת קשקבל כבשים אמיתית מגורדת גס.

3-4 כפות דבש פרחי בר

⅓ כוס שמן זית עדין

פלפל לבן ומלח ים גרוס לפי הטעם

1 כף עלי טימין מופרדים מהגבעולים

מתכון מאת:

מקלפים את הארטישוק הירושלמי ומאדים במים מומלחים עד שהם חצי מבושלים. היזהרו לא לבשל אותם יתר על המידה. מסננים את הארטישוקים ומסדרים על תבנית חרס בשכבה אחת. בוזקים מעליהם את זמן הזית והדבש ומתבלים במלח פלפל ועלי הטימין. אופים בתנור בחום של כ- 220 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים ומפזרים מעל את גבינת הקשקבל המגורדת וממשיכים באפייה עוד כ 10 דקות . מגישים מיד.

הערה- לארטישוק המסכן יצאה תדמית של אויב הציבור מספר אחת. הפתרון הקל לגזים הוא להוסיף מעט זרעוני שומר כתושים גס מעל הארטישוק במהלך הצלייה. זה כבר יפתור לכם את הבעיה.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.