חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ארטישוק ירושלמי בגבינת קשקבל

1 קילוגרם ארטישוק ירושלמי

200 גרם גבינת קשקבל כבשים אמיתית מגורדת גס.

3-4 כפות דבש פרחי בר

⅓ כוס שמן זית עדין

פלפל לבן ומלח ים גרוס לפי הטעם

1 כף עלי טימין מופרדים מהגבעולים

מתכון מאת:

מקלפים את הארטישוק הירושלמי ומאדים במים מומלחים עד שהם חצי מבושלים. היזהרו לא לבשל אותם יתר על המידה. מסננים את הארטישוקים ומסדרים על תבנית חרס בשכבה אחת. בוזקים מעליהם את זמן הזית והדבש ומתבלים במלח פלפל ועלי הטימין. אופים בתנור בחום של כ- 220 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים ומפזרים מעל את גבינת הקשקבל המגורדת וממשיכים באפייה עוד כ 10 דקות . מגישים מיד.

הערה- לארטישוק המסכן יצאה תדמית של אויב הציבור מספר אחת. הפתרון הקל לגזים הוא להוסיף מעט זרעוני שומר כתושים גס מעל הארטישוק במהלך הצלייה. זה כבר יפתור לכם את הבעיה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017