חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם שיבולת שועל אורגני בטאג'ין

כמות: כיכר אחת.

 

600 גרם פוליש (מחמצת שמרים) - חומרי גלם לפוליש : 300 גרם קמח לבן אורגני, 300 גרם מים מינרליים, 3 גרם שמרים ( קמצוץ קטנצ'יק)

350 גרם קוואקר קלוי (שיבולת שועל)

250 גרם קמח חיטה בהיר אורגני

300 גרם קמח חיטה מלא אורגני

65 גרם סילאן תמרים

500 גרם מים מינרליים

25 גרם מלח

20 גרם שמרים טריים

לציפוי: 100- 50 גרם קוואקר (שיבולת שועל)

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

הכנת הפוליש:

יום קודם מערבבים את כל חומרי הגלם מספר דקות. מניחים לארבע שעות בטמפרטורת החדר ואחר כך ללילה במקרר מכוסה בניילון.

הכנת הבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים ב- 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי. במחבת קולים את הקוואקר כ- 2-3 דקות. מניחים לתפיחה של שעתיים. יוצרים כיכר לחם עגולה ומצפים בקוואקר על ידי הרטבת הכיכר במעט מים והדבקת הקוואקר. מניחים להתפחה בתוך בסיס הטאג'ין וסוגרים במכסה. נותנים לתפוח כשעה וחצי – שעתיים נוספות. בינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות.

מכניסים את הטאג'ין הסגור הייטב לתוך התנור החם. אחרי 20 דקות מנמיכים את הטמפרטורה ל- 190 מעלות וממשיכים באפייה כ- 40-50 דקות או עד שהלחם מוכן. ברבע השעה האחרונה, מורידים את מכסה הטאג'ין. כשהלחם מוכן, מעבירים לרשת אפייה לצינון.

תגובות גולשים

2.

"הילה היי, אפשר לאפות בתבניות אחרות מהטאגין, זמני אפייה והתפחה זהים - אותו הדבר בדיוק! בהצלחה ובתאבון (:"

— ארז קומרובסקי, מתת | 06.06.16 09:32
1.

"היי, האם ניתן לאפות את הלחם בתבניות לחם? במידה וכן, מה יהיו זמני ההתפחה, ומה יהיו זמני וטמפרטורות האפייה? יום מהמם, הילה"

— הילה, תל אביב | 04.06.16 09:08
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017