חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם שטוח עם זיתים

700 גרם קמח לחם מנופה

300 גרם קמח שיפון מנופה

25 גרם שמרים טריים

650 גרם מים מינרליים קרים (בחורף – פושרים)

½1 כוסות זיתים מגולענים מזן תאסוס

1 כף שטוחה מלח ים דק

עלי אורגנו טריים ממספר גבעולים

1 כף שטוחה זרעי כוסברה

3 כפות שמן זית ארומטי

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מנפים את שני סוגי הקמח לקערה גדולה ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומפוררים אותם לתוך הקמח באצבעות. מוזגים את המים ולשים 8 דקות. מוסיפים את הזיתים, המלח, עלי האורגנו, זרעי הכוסברה ושמן הזית ולשים עד שהם מתאחדים עם הבצק. הבצק שמתקבל דביק. מעבירים אותו לקערה משומנת בשמן זית, מכסים בשקית ניילון (לא נצמד) ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. אחרי כחצי שעה רצוי "להפיל" את הבצק, כלומר להוציא ממנו את האוויר ולהחזיר אותו לקערה להמשך התפיחה.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח. פותחים אותו (בידיים) למלבן גדול. מקמחים את הבצק שוב, ובעזרת סכין גדולה וחדה או בעזרת קלף פלסטיק חותכים אותו ל-4 מלבנים ארוכים. מפזרים עליהם מעט קמח שיפון, ואפשר ואפילו רצוי לפזר עוד קצת זיתים מלמעלה. מניחים את המלבנים על שני גיליונות נייר אפייה מקומחים בקמח שיפון, מונחים מעל מגשים ללא שוליים או מרדים. מכסים בניילון (לא נצמד) ומניחים לתפיחה נוספת כשעה עד שעה וחצי. מכיוון שהאפייה תהיה בפעמיים, אפשר לאחסן מגש אחד במקרר כדי להאט את התפיחה האחרונה, ולהוציא אותו מהמקרר כמה דקות לפני תום האפייה של הלחמים הראשונים.

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות (לא במצב טורבו) עם אבן אפייה בשליש התחתון שלו. מחליקים גיליון נייר אפייה אחד עם שני לחמים על האבן ואופים עם לחות כ-20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 20 - 25 דקות. אם אתם אוהבים לחם עם קרום עבה במיוחד, אל תחששו להשאיר אותו בתנור עוד כמה דקות, כדי שיבנה קרום. מעבירים לצינון על גבי רשת. אופים את שני הלחמים הנותרים באותה צורה.

כדי לבדוק שלחם מוכן מקישים על תחתיתו. כאשר הוא משמיע צליל חלול – הלחם מוכן.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.