חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פריקסה במילוי פלמידה לבנה

 לפריקסה:

1 ק"ג קמח

30 גר' שמרים

2 כפות סוכר

1 כף מלח

½ כוס קצח

750 גר' מים פושרים

שמן לטיגון עמוק

לסלט פלמידה לבנה:

1 ק"ג פילה פלמידה לבנה נקייה מעור ועצמות (לוקוס, אינטיאס ומוסר יתאימו גם הם)

½ כוס שמן זית

1 כוס עלי כוסברה

20 זיתים שחורים מגולענים

1 צ'ילי אדום פרוס

3 שיני שום קצוצות

3 כפות לימון כבוש קצוץ

3 עגבניות אדומות קצוצות

2 לימונים

מלח גס

פלפל ל בן גרוס דק

מתכון מאת:

להכנת הפריקסה:

ממיסים שמרים בקמח שעורבב עם סוכר, מוסיפים מים חמים ולשים כ-2 דקות. מוסיפים מלח ולשים לבצק רך ודביק. מתפיחים כשעה מכוסה במגבת לחה. מחממים שמן לטיגון. יוצרים מהבצק כדורים קטנים (בגודל קלמנטינה קטנה) מתפיחים כ-20 דקות. מטגנים את הפריקסה עד להזהבה, מוציאים מהשמן בעזרת כך מחוררת ומניחים על נייר סופג.

להכנת המילוי:

פורסים את הפלמידה לרצועות ואח"כ לקוביות. מניחים בקערה מתבלים במלח, לימון ופלפל לבן. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתקנים תיבול.

הרכבת המנה:

חוצים את הפריקסה לאורכו ושמאירים 2 ס"מ לא פרוס (כך יוצרים שני חצאים מחוברים). מניחים 2 כפות מהמילוי וסוגרים. אוכלים חם או פושר ובשום ואופן לא מהמקרר!.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017