חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פריקסה במילוי פלמידה לבנה

 לפריקסה:

1 ק"ג קמח

30 גר' שמרים

2 כפות סוכר

1 כף מלח

½ כוס קצח

750 גר' מים פושרים

שמן לטיגון עמוק

לסלט פלמידה לבנה:

1 ק"ג פילה פלמידה לבנה נקייה מעור ועצמות (לוקוס, אינטיאס ומוסר יתאימו גם הם)

½ כוס שמן זית

1 כוס עלי כוסברה

20 זיתים שחורים מגולענים

1 צ'ילי אדום פרוס

3 שיני שום קצוצות

3 כפות לימון כבוש קצוץ

3 עגבניות אדומות קצוצות

2 לימונים

מלח גס

פלפל ל בן גרוס דק

מתכון מאת:

להכנת הפריקסה:

ממיסים שמרים בקמח שעורבב עם סוכר, מוסיפים מים חמים ולשים כ-2 דקות. מוסיפים מלח ולשים לבצק רך ודביק. מתפיחים כשעה מכוסה במגבת לחה. מחממים שמן לטיגון. יוצרים מהבצק כדורים קטנים (בגודל קלמנטינה קטנה) מתפיחים כ-20 דקות. מטגנים את הפריקסה עד להזהבה, מוציאים מהשמן בעזרת כך מחוררת ומניחים על נייר סופג.

להכנת המילוי:

פורסים את הפלמידה לרצועות ואח"כ לקוביות. מניחים בקערה מתבלים במלח, לימון ופלפל לבן. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתקנים תיבול.

הרכבת המנה:

חוצים את הפריקסה לאורכו ושמאירים 2 ס"מ לא פרוס (כך יוצרים שני חצאים מחוברים). מניחים 2 כפות מהמילוי וסוגרים. אוכלים חם או פושר ובשום ואופן לא מהמקרר!.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.