דלעת בקרם ברולה מלוח
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דלעת בקרם ברולה מלוח

לצורך הכנת המתכון משתמשים בדלעת תאילנדית או לחלופין בדלעת ערמונים או בכל דלעת אחרת קטנה. ניתן להשיג בשווקים, בשווקי איכרים ואפילו בחלק מהמרכולים.

1 דלעת תאילנדית חצויה ומנוקה היטב מגרעינים בעזרת כף

⅓ כוס שמן זית עדין

2-3 כפות סוכר דמררה

מלח ים גס

פלפל לבן גרוס גס

2 כוכבי אניס כתושים

לקרם ברולה:

500 מ"ל שמנת מתוקה

6 חלמונים

מלח ים גס - לפי הטעם

1 כפית פלפל לבן גרוס דק

1 כוכב אניס כתוש דק

מתכון מאת:


מפזרים מעל הדלעת החצויה סוכר, מלח, פלפל וכוכב אניס כתוש. משפשפים בעזרת האצבעות את בשר הדלעת כדי שהתבלינים ייספגו ומורחים בשמן זית.

צולים בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות במשך 45 דקות.

מכינים את קרם הברולה:

מחממים את השמנת וטורפים את החלמונים בקערה. מוסיפים בהדרגה את השמנת החמה - לא רותחת! - לחלמונים תוך כדי טריפה ומתבלים במלח, פלפל וכוכב אניס.

יוצקים את התערובת לתוך חצאי הדלעות הצלויות וממשיכים בצלייה בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כ20-30 דקות. מפתיע ונהדר.

 

צילום: הדס ניצן

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017