דלעת עם גבינת עזים
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דלעת עם גבינת עזים

כיום, כשאפילו בסופרמרקטים הגדולים יש אינסוף זנים וסוגי דלעת, שלא לדבר על כך שאת אלו המכונות יפניות, תאילנדיות וכל מה שביניהן שמים על ראש שמחת הדוכנים בשווקי האיכרים ברחבי הארץ - הגיע הרגע להכניס אותה לעוד ועוד תבשילים. אתם יודעים מה? היא יכולה אפילו להיות לבדה על הצלחת, בתפקיד הראשי.



1 דלעת תאילנדית או דלעת ערמונים, חצויה ומנוקה היטב מגרעינים בעזרת כף

2-3 כפות חמאה מומסת

מלח ים גס

1 פלפל חריף אדום, קצוץ דק

1 קורט מוסקט

1 קורט קינמון

1 גוש גבינת עזים (אני משתמש ב"שחר" של יעקובס למתכון הזה)

מתכון מאת:

מורחים את הדלעת מבפנים בחמאה מומסת. בוזקים מלח, פלפל חריף, מוסקט וקינמון.

אופים את הדלעת בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות כשעה, עד שהדלעת כמעט רכה לחלוטין.

מוסיפים במרכז הדלעת גוש גבינת עזים בשלה וממשיכים באפייה עוד 20 דקות או עד שהגבינה נמסה כמעט. מגישים מיד עם כף ולחם שאור מלא ויין לבן.

 

צילום: הדס ניצן

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017