חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ביאליסטוקער קוכען

ביאליסטוקער פלצעל, ובאמריקאית ביאלי, הוא מאפה עם בצל ופרג, והוא טרנדי ונפוץ ביותר בניו יורק ובברוקלין. שם אוכלים אותו כמו בייגל, עם קרים צ'יז ולאקס - סלמון מעושן. מתכון שהכנתי לפני מספר שנים לבקשת ג'ניה, שעד אז הייתה מביאה את הביאלי עמה במזוודה מהתפוח הגדול

לבצק:

6 כוסות קמח לבן ללחם

2.5 כוסות מים קרים (רצוי מינרליים)

30 גרם שמרים טריים

1.5 כפית מלח

2 כפות סוכר


למילוי הבצל:

3 בצלים בינוניים

4 כפות פירורי לחם אמיתיים

3 כפות פרג טרי, לא טחון

מתכון מאת:

מגררים את הבצלים על מגררת בינונית. מערבבים עם פירורי הלחם והפרג. מניחים בצד לחמש שעות, כשהבצק מכוסה בניילון נצמד. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-15-20 דקות. זה זמן לישה ארוך. אם אתם מתעייפים, עשו הפסקה באמצע. זה רק יעזור לבצק. מתפיחים את הבצק שנוצר בקערה משומנת ומכוסה בניילון ל-3.5 שעות, תוך כדי שאתם "מפילים" את הבצק (כלומר, לשים ומוציאים ממנו את האוויר) פעמיים-שלוש. לשים חצי דקה בכל פעם.

מחלקים ל-24 כדורים קטנים ומתפיחים עוד כרבע שעה על משטח משומן. פותחים כל כדור בצק לדיסקט בקוטר 10 סנטימטרים לערך. בעזרת אצבעות משומנות, או תחתית כוס, יוצרים במרכז כל דיסקט בצק עיגול פנימי שטוח יותר, כך שהדפנות ייצרו מעין בייגל בלי חור. במרכז כל בצק מניחים את תערובת הבצל, פירורי הלחם והפרג.

מתפיחים עוד כשעה לערך, ואופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות במשך כרבע שעה, או עד שהביאליסטוקער קוכן שלכם זהובים קלות.

מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לקירור. מגישים מיד עם חמאה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017