חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ביאליסטוקער קוכען

ביאליסטוקער פלצעל, ובאמריקאית ביאלי, הוא מאפה עם בצל ופרג, והוא טרנדי ונפוץ ביותר בניו יורק ובברוקלין. שם אוכלים אותו כמו בייגל, עם קרים צ'יז ולאקס - סלמון מעושן. מתכון שהכנתי לפני מספר שנים לבקשת ג'ניה, שעד אז הייתה מביאה את הביאלי עמה במזוודה מהתפוח הגדול

לבצק:

6 כוסות קמח לבן ללחם

2.5 כוסות מים קרים (רצוי מינרליים)

30 גרם שמרים טריים

1.5 כפית מלח

2 כפות סוכר


למילוי הבצל:

3 בצלים בינוניים

4 כפות פירורי לחם אמיתיים

3 כפות פרג טרי, לא טחון

מתכון מאת:

מגררים את הבצלים על מגררת בינונית. מערבבים עם פירורי הלחם והפרג. מניחים בצד לחמש שעות, כשהבצק מכוסה בניילון נצמד. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-15-20 דקות. זה זמן לישה ארוך. אם אתם מתעייפים, עשו הפסקה באמצע. זה רק יעזור לבצק. מתפיחים את הבצק שנוצר בקערה משומנת ומכוסה בניילון ל-3.5 שעות, תוך כדי שאתם "מפילים" את הבצק (כלומר, לשים ומוציאים ממנו את האוויר) פעמיים-שלוש. לשים חצי דקה בכל פעם.

מחלקים ל-24 כדורים קטנים ומתפיחים עוד כרבע שעה על משטח משומן. פותחים כל כדור בצק לדיסקט בקוטר 10 סנטימטרים לערך. בעזרת אצבעות משומנות, או תחתית כוס, יוצרים במרכז כל דיסקט בצק עיגול פנימי שטוח יותר, כך שהדפנות ייצרו מעין בייגל בלי חור. במרכז כל בצק מניחים את תערובת הבצל, פירורי הלחם והפרג.

מתפיחים עוד כשעה לערך, ואופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות במשך כרבע שעה, או עד שהביאליסטוקער קוכן שלכם זהובים קלות.

מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לקירור. מגישים מיד עם חמאה.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.