ביאליסטוקר פרעצל
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ביאליסטוקר פרעצל

וריאציה אישית שלי לביאלי של ניו יורק (ר' מתכון קלאסי באתר).

200 גרם פרג טרי טחון

1.25 כוס חלב

2 כפות סוכר

1 כף גרידת לימון

50 גרם חמאה פושרת

1 ק"ג קמח חלה

6 ביצים

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

30 גרם שמרים טריים

1 כף מלח

למילוי:

10 בצלים בינונים, קצוצים בינוני

שמן תירס

2 ביצים

מעט חלב

מתכון מאת:


מחממים את החלב עם סוכר, גרידת לימון ו-50 גרם חמאה פושרת מבלי להרתיח. מוסיפים פרג ומורידים מהאש. מערבבים ומקררים את התערובת עד לטמפרטורת החדר.

מערבבים את תערובת הפרג עם הקמח ולשים. מוסיפים ביצים בהדרגה ואחרך כך 200 גרם קוביות חמאה, שמרים, מלח וכוס מים עד לקבלת קמח גמיש ולא דביק.

מוסיפים קמח במידה והמרקם דביק. מקררים במקרר שעתיים לפחות. מטגנים במחבת בצל בשמן עד להזהבה עדינה.

מחלקים את הבצק ל-20-25 כדורים. מסדרים על משטח מקומח, מכסים בניילון ומניחים להם כרבע שעה.

מרדדים כל כדור לדיסק בקוטר של 15 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כף גדושה של תערובת הבצל המטוגן. שומרים על כ-1-2 ס"מ בשוליים נקי. מורחים את קצוות הפרעצל בביצה ומעט חלב, מכסים שוב בניילון ומניחים להתפחה 45 דקות, עם המילוי במרכז.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות 15-17 דקות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017