המרכיבים לצנצנת 2 ליטר:
2-3 כרוביות צעירות מופרדות לפרחים
2-3 גבעולי סלרי
עלי טראגון
שיניים מראש שום שלם - אפשר יותר או פחות, לפי הטעם
1 פלפל ירוק חריף שלם
ראשית - מעקרים. לפני הכל, חשוב לעקר את הצנצנות טוב טוב בסיר ענק עם מין חמים/כמעט רותחים, כדי שלא יתקלקלו לכם החמוצים לפני שאתם מספיקים לאכול.
ממלאים בירקות ואז מכסים במים: עיקרתם? מצוין. עכשיו מסדרים את הירקות עד קצה הצנצת. סיימתם? כל הכבוד! עכשיו, חברים, הרי לכם הסוד הגדול של הכבישה המלוחה: על שלושת רבעי כוס מים מוסיפים כף מלח. זה כל הסיפור. וגם קצת שיני שום (כי אי אפשר בלי), וגם קצת פלפל חריף (כי זה עושה נעים).
בקיצור: אחרי שדוחפים את כל הירקות שניקיתם טוב טוב מכל האדמה והלכלוך ואת השום, מציפים את הצנצנות במין מלוחים ביחס של ¾ כוס מים ל-1 כף מלח. זה הכל. אל תשכחו לסגור טוב טוב.
חשוב מאד! הסגירה צריכה להיות חזקה ככל האפשר, הרמטית ממש. לכן חשוב לשים לב שהגומיות של הצנצנות חזקות וטובות (כי הן נוטות להדלדל משימוש ובכלל מהחיים). לא לתת לצנצנות לעמוד בשמש יותר מיומיים. למקרה ששכחתם - פה זה לא אירופה. לירקות הכבושים בסגנון הרומני מספיקים יומיים, מקסימום שלושה. אחר כך - מעבירים למקום פחות שמשי או למקרר.
טיפ:המתכונים מתייחסים לצנצנות 2 ליטר, אבל אל חשש! אפשר לשחק עם הכמויות איך שרוצים ובהתאם לצנצנת שתשמש אתכם לכבישה בבית.
תגובות גולשים