כרוב כבוש בסגנון רומני
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

כרוב כבוש בסגנון רומני

המרכיבים לצנצנת 2 ליטר:

כרוב לבן, חתוך לחתיכות גדולות

שיניים מראש שום אחד - אפשר גם יותר, לפי הטעם

1 צרור נדיב של עלי שמיר

1-2 פלפלים חריפים, פרוסים לרוחב לטבעות בעובי 3 ס"מ - אפשר לשחק בכמות לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: סלטים / תוספות

ראשית - מעקרים. לפני הכל, חשוב לעקר את הצנצנות טוב טוב בסיר ענק עם מין חמים/כמעט רותחים, כדי שלא יתקלקלו לכם החמוצים לפני שאתם מספיקים לאכול.

ממלאים בירקות ואז מכסים במים: עיקרתם? מצוין. עכשיו מסדרים את הירקות עד קצה הצנצת. סיימתם? כל הכבוד! עכשיו, חברים, הרי לכם הסוד הגדול של הכבישה המלוחה: על שלושת רבעי כוס מים מוסיפים כפית מלח. זה כל הסיפור. וגם קצת שיני שום (כי אי אפשר בלי), וגם קצת פלפל חריף (כי זה עושה נעים).

בקיצור: אחרי שדוחפים את כל הירקות שניקיתם טוב טוב מכל האדמה והלכלוך ואת השום, מציפים את הצנצנות במין מלוחים ביחס של ¾ כוס מים ל-1 כפית מלח. זה הכל. אל תשכחו לסגור טוב טוב.

חשוב מאד! הסגירה צריכה להיות חזקה ככל האפשר, הרמטית ממש. לכן חשוב לשים לב שהגומיות של הצנצנות חזקות וטובות (כי הן נוטות להדלדל משימוש ובכלל מהחיים). לא לתת לצנצנות לעמוד בשמש יותר מיומיים. למקרה ששכחתם - פה זה לא אירופה. לירקות הכבושים בסגנון הרומני מספיקים יומיים, מקסימום שלושה. אחר כך - מעבירים למקום פחות שמשי או למקרר.

טיפ: המתכונים מתייחסים לצנצנות 2 ליטר, אבל אל חשש! אפשר לשחק עם הכמויות איך שרוצים ובהתאם לצנצנת שתשמש אתכם לכבישה בבית.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.