סלט פאטוש שרימפס
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט פאטוש שרימפס

את הסלט הזה לא אכלתי בג'אסר א זרקא וגם לא בעכו, אבל יום אחד כשחזרתי עם שרימפס קריסטל אדומים ועצומים בגודלם, לא יכולתי להתאפק והכנתי לי פאטוש ימי שכזה. שמחה.

חומרים ל-8-6 מנות:

 

1 ק"ג שרימפס קריסטל גדולים, טריים ולא קלופים

1 בצל אדום

1 כף גדושה סומאק איכותי (בלי מלח לימון)

1 פוקאצ'ה או 3-2 פיתות (רצוי בנות יום) קרועות גס

¼ כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

מלח גס

½ ק"ג עגבניות שרי צבעוניות חצויות

6-5 מלפפונים מוצקים (רצוי קטנים) חתוכים גס

1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעול וקצוצים

לתיבול:

¼ כוס שמן זית

¼ כוס מיץ לימון

פלפל שחור גרוס דק

מלח

מתכון מאת:
מתוך: פירות ים
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בוזקים סומאק על פרוסות בצל ומניחים בצד ל-15 דקות.
  3. מלהיטים פלאנצ'ה או מחבת ברזל. פותחים בעדינות חרך לאורך גב השרימפס בעזרת מספריים חדות ומסירים את הפס השחור. צולים את השרימפס 3-2 דקות מכל צד.
  4. מערבבים שמן זית ושום. מושחים קרעי פוקאצ'ה או פיתה בשמן המתובל, ממליחים ומניחים בתבנית.
  5. אופים כ-5 דקות מכל צד ומצננים.
  6. מערבבים את השרימפס הצלויים עם עגבניות, מלפפונים, הבצל עם הסומאק ועלי פטרוזיליה. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים ערבוב מהיר וקצר. מגישים מייד.

 

מתוך מגזין "על השולחן" אוקטובר 2014 / צילום: בן יוסטר

 

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017