סבזי דג ים
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סבזי דג ים

מילדותי המוקדמת אבא שלי לקח אותי לפחות פעמיים בחודש לאכול במסעדת פועלים פרסית בשוק לווינסקי. כך שאפילו שאני פולני בן פולני, זה לגמרי מדויק להגיד שגדלתי על החורשט סבזי. אני בטח קשור אליו באותו להט סנטימנטלי ששמור למאכלי ילדות. ובכל זאת לא נעים להגיד, ואולי אחי הפרסים יכעסו, אבל החורשט סבזי הרבה יותר טעים עם דגים. שפע העשבים הטריים מדגיש את הקלילות שלהם. כמות העלים והסוגים נתונים לשיקולכם (הכל הולך – מריג'לה דרך ראשד, רוקט, טרגון ועוד). רק תבחרו את העלים העונתיים הכי יפים וריחניים.

חומרים ל-8-6 מנות:

 

2 כוסות שעועית לבנה מושרית בשפע מים למשך לילה

½ 1 ק"ג פילה דג ים (למשל לוקוס סלעים או בס) עם העור (בקשו מהמוכר לחצות את הראש ולשים בשקית נפרדת)

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול חתוך גס

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

4-3 לימונים פרסיים יבשים

¼ כוס מיץ לימון

צרור שמיר חתוך בינוני-גס

צרור פטרוזיליה חתוכה בינוני-גס

צרור כוסברה חתוכה בינוני-גס

½ צרור נענע חתוך בינוני-גס

8-7 בצלים ירוקים (החלק הירוק בלבד) חתוכים בינוני-גס

1 שורש כורכום מיובש (להשיג בחנויות תבלינים)

½ כפית זרעי כמון

מלח

מתכון מאת:
מתוך: דגים
  1. מבשלים שעועית בשפע מים כ-30 דקות עד שהיא כמעט רכה (במרקם אל-דנטה).
  2. מטגנים ראש דג בשמן זית בסיר רחב ועמוק מעל להבה בינונית כ-4-3 דקות מכל צד עד שהוא מעט משחים והעין מלבינה. מוסיפים בצל ופלפל חריף ומערבבים.
  3. חוצים לימונים פרסיים, נפתרים מהגרעינים ומועכים מעט בעזרת סכין.
  4. מוסיפים לסיר עם ראש הדג 4-3 כוסות מים חמים, את השעועית, לימונים פרסיים, מיץ לימון ואת כל הירוקים. מערבבים וממליחים. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים שעתיים ללא כיסוי.
  5. חותכים פילה דג למנות. כותשים שורש כורכום עם זרעי כמון ומפזרים על הדג.
  6. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מניחים את נתחי הדג כשהעור כלפי מטה ומטגנים 2 דקות מעל להבה גבוהה (לא הופכים).
  7. מוסיפים את הדג לתבשיל (שהתבשל כבר שעתיים) ומבשלים 10 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הר של אורז לבן. אוכלים מייד.

 

מתוך מגזין "על השולחן" אוקטובר 2014 / צילום: בן יוסטר

תגובות גולשים

2.

"ניתן להחליף בחומוס שמושרה במיים לאורך הלילה."

— ארז קומרובסקי, מתת | 11.01.16 09:09
1.

"במה אתה ממליץ להחליף את השעועית???"

— מוריה, גן שורק | 28.12.15 13:14
2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.