שקשוקה דגים וחלמונים
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

שקשוקה דגים וחלמונים

מאז שעברנו לגליל בכל שבת ממאי עד אוגוסט אני מכין שקשוקת עגבניות חריפה. אתם לא מאמינים כמה חריפה – אש ותמרות עשן ממלאים לנו את הפה ומכינים אותו לשבוע החדש. עם כל האהבה שלנו לשקשוקה הלוהטת הרגשנו שחייה איתנו אינם מספיקים לה והחלטנו למצוא לה חתן. חבר אהוב אחר, הדג המטוגן, נתפס ברשתה, והנה לנו שידוך יפה וטעים מאין כמותו. החלה של שבת, שנטבלת בעסיס העגבניות והחלמונים ומעמיסה בדרך אל הפה גם נתח דג, היא פיסת גן עדן השמורה לשדכנים.

חומרים ל-6 מנות:

 

6 ביצים מופרדות (החלמונים לשקשוקה, החלבונים – לטיגון הדג)

לרוטב השקשוקה:

2 ק"ג עגבניות בשלות ומתוקות

2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים דק

¾ כוס שמן זית עדין

7-6 שיני שום קלופות וחצויות

1 כפית קימל כתוש

מלח

לדגים:

1 ק"ג דגים קטנים (ג'רבידות או מרמירים)

1 כוס קמח פסטה לציפוי

שמן לטיגון עמוק (לא קנולה)

מלח ים גס

מתכון מאת:
מתוך: דגים

מכינים את הרוטב: חולטים עגבניות בשפע מים רותחים כדקה. מצננים מעט, קולפים וחותכים לקוביות גסות.

מטגנים את העגבניות עם פלפלים חריפים ב-½ כוס שמן זית על להבה בינונית ללא מכסה כ-40 דקות עד שהעגבניות מתמוססות ונוצר רוטב.

מוסיפים לעגבניות ¼ כוס שמן זית ושיני שום ומתבלים בקימל טחון ומלח. מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות נוספות להסמכה.

בינתיים מטגנים את הדגים: כ-15 דקות לפני תום בישול הרוטב מחממים שמן לטיגון עמוק, טורפים את החלבונים בקערה ומניחים קמח פסטה בצלחת רחבה.

טובלים דגיגים בחלבונים ואחר כך בקמח ומטגנים בכמה מחזורים בשמן הרותח כ-4-3 דקות עד שהם הופכים פריכים. מוציאים לנייר סופג.

משלימים את ההכנה ומגישים: מוסיפים חלמונים לרוטב השקשוקה המתבשל, מבשלים 3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מניחים את הדגים המטוגנים בזהירות בין החלמונים מפזרים מלח גס ומגישים מייד עם חלה טרייה.

 

מתוך מגזין "על השולחן" אוקטובר 2014 / צילום: בן יוסטר

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.