תמנון ארצישראלי
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תמנון ארצישראלי

שנים ארוכות לא בישלתי תמנון. חשבתי שהייצור עם הזרועות הארוכות והמעטה הרירי ואני לא יכולים להסתדר. אבל אז דליה פן לרנר עליה השלום, האמא של הבישול המקומי, חזרה נלהבת מגליסיה שבספרד ושכנעה אותי לנסוע גם. בגליסיה הכרתי את הpolpo- (התמנון) הספרדי, שהוגש בכל פינה. גיליתי שהטיפול בו פשוט במיוחד (רק בישול ארוך ותיבול בשמן זית טוב ולפעמים קצת עגבנייה) והתאהבתי כליל. כאן שידכתי אותו לתאנים ושום קונפי להכנת מנה מעט מתקתקה.

לבישול:

1 תמנון (במשקל של 1½-1 ק"ג)

2 גבעולי שומר (שמורידים מהפקעת) או 1 כף מחוקה זרעי שומר

מלח

להגשה:

¼ כוס מיץ לימון סחוט

1 פלפל סודני כתוש

מלח ים אטלנטי

8 תאנים בשלות

20 שיני שום קונפי

שמן זית לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: פירות ים
  1. מניחים תמנון בסיר עמוק וממלאים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעליו. מוסיפים גבעולי או זרעי שומר, מלח ומניחים משקולת (למשל צלחת הפוכה) מעל התמנון ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין שעה וחצי-שעתיים עד שהתמנון רך לגמרי (חותכים קצה מאחת הזרועות וטועמים). מכבים את הלהבה ומשאירים את התמנון להצטנן לטמפ' החדר בתוך נוזלי הבישול.
  2. מושכים מקודקוד התמנון את הקרום העוטף אותו בעזרת האצבעות. נפטרים מהראש ואת הזרועות פורוסים לעיגולים בעובי ½ ס"מ.
  3. מסדרים את פרוסות התמנון בצלחת הגשה, יוצקים מעל מיץ לימון ומפזרים פלפל סודני ומלח. קורעים תאנים ומניחים על התמנון. מפזרים שיני שום, יוצקים שמן זית ומגישים.

 

מתוך מגזין "על השולחן" אוקטובר 2014 / צילום: בן יוסטר

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017