קובה-נייה דגים, עלי מיורן וצנוברים
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קובה-נייה דגים, עלי מיורן וצנוברים

באחד הביקורים האחרונים שלי בשוק עכו עצרתי כמנהגי לשתות קפה קטן במחסן חנות הדגים של אבו סאלח (שבה קמרונות אבן יוצרים תקרה מטורפת המספקת תפאורה מושלמת). כשעמדתי לעזוב אבו סאלח עצר אותי: "חכה קצת, יש לי פה לברק שקפץ מהים לסירה. תראה מה שאני אעשה איתו." אמר ועשה: הוא פילט את הדג בגסות של דייגים, פשט את עורו, קיצץ בסכין ועשה ממנו קובה-נייה עם עגבניות ובורגול. טעים כל כך! ברבות הימים עשיתי נסיונות אינסוף והכנתי שלל וריאציות על המקור הנהדר הזה. זו המוצלחת ביניהן.

חומרים ל-10-8 מנות:

 

½ ק"ג פילה לברק ללא עור (רצוי כזה שקפץ אל הסירה)

2-1 עגבניות בשלות

1/2 ק"ג צנוברים קלויים

⅓ כוס שמן זית עדין

¼ כוס מיץ לימון

מלח ים גס

פלפל לבן כתוש גס

1/2 2-1 כפות עלי מיורן טריים קצוצים גס (ותפסיקו להגיד שאין בסופר, תשתלו כבר בעציץ או בגינה, זהו תבלין חשוב בים התיכון שלנו)

להגשה:

שמן זית

יוגורט עיזים סמיך וחמצמץ

מתכון מאת:
מתוך: דגים
  1. חוצים עגבניות וסוחטים בידיים את המיץ והגרעינים לקערית קטנה.
  2. קוצצים את הדג בסכין חדה לקוביות של כ-½ ס"מ ואח"כ מעבירים למכתש גדול מאבן וכותשים מעט עם העלי (אם אין מכתש ועלי, קוצצים מעט דק יותר ומעסים את הבשר הקצוץ במשך כמה דקות בעזרת הידיים).
  3. מעבירים את הדג לקערה, מוסיפים צנוברים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, המיץ וזרעי העגבניות שסחטנו, מלח, פלפל לבן ועלי מיורן. לשים מעט כדי לאחד את המסה ומגישים מייד עם מעט שמן זית וזילופים של יוגורט.

 

מתוך מגזין "על השולחן" אוקטובר 2014 / צילום: בן יוסטר

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017