עוגיות מנדלברויט של אמא רותי
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגיות מנדלברויט של אמא רותי

סבתא פלה, אמא של אמי, הייתה מחליפה את תמצית השקדים במתכון שלפניכם בשקד המשמש. היינו שוברים את הגוגואים באביב ושומרים את השקדים המרים שבתוך הגוגו.

כיום ניתן להשיג בחנויות האפייה תמצית שקדי משמש ולהוסיף כפית אחת של התמצית במקום תמצית השקדים. ניתן גם לקנות את שקדי המשמש בחנויות תבלינים בשווקים ולטחון 5-6 שקדים שכאלה ולהוסיף לתערובת.

ועוד משהו: ניתן להחליף את השקדים שבמתכון כולם בשקדים חצי-מרים צרפתיים שבצורת לב שטוח. נסו ולא תתאכזבו.

המרכיבים לכ-30-40 עוגיות:

3 כוסות קמח תופח
¾ כוס סוכר
1 כוס שקדים קצוצים גס
3 ביצים
½-¾ כוס שמן
10 גרם סוכר וניל
תמצית שקדים - כמה טיפות

מתכון מאת:

מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים 2 נקניקים. מסדרים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות. מורידים את החום בתנור ל-150. מוציאים ומצננים על רשת. פורסים לפרוסות בעובי של קצת פחות מ-1 ס"מ בעזרת סכין מסור חדה מאד. מסדרים על התבנית כשצדם החתוך מעל ואופים בחום של 150 מעלות 15 דקות נוספות. מכבים את התנור ופותחים את הדלת ומניחים להם להתקרר כחצי שעה. משתכרים מהריח ונהנים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.