מנדלברויט שומשום וגבינת ברינזה
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מנדלברויט שומשום וגבינת ברינזה

אמי, עליה השלום, הייתה מכינה בכל שנה לארוחה מפסקת את עוגת הלייקח האלוהית שלה שהייתי מחרב במרץ כל ילדותי ובלי רחמים עם התה. ברבות הימים הלייקח פינתה את מקומה לביסקוטי של הפולנים - מנדלברויט.

אפיתי את העוגיות לאחר כבוד ואחרי שבאתי על סיפוקי, גרגרתי בשקט. הוצאתי את שאריות השקדים שנתקעו בין השיניים עם קיסמים ופתאום נתקפתי שוב בחוסר שקט. הפעם הגוף שלי רצה נתרן. הכליות צעקו מלח, ואני נכנסתי לבולמוס של אפיית מנדלברוייט מלוחות בלי מנדעל (שקדים).

3 כוסות קמח תופח

¾ כוס שומשום מלא

1 כפית מלח גס

1 כף זירעוני כוסברה

2 ביצים

150 גרם גבינת ברינזה לא מלוחה מדי, מגוררת

½ כוס שמן זית עדין

1-2 כפות פלפל אדום חריף, קצוץ דק

מתכון מאת:

מערבבים את כל המרכיבים היבשים, ומוסיפים ביצים ושמן זית. לשים ½ דקה בלבד או עד שהבצק מתאחד. נזהרים לא ללוש יתר על המידה. יוצרים 2 נקניקים ארוכים, ומניחים אותם על ניירות אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות. מוציאים ונותנים להם כ-1/2 שעה מנוחה. חותכים באלכסון לפרוסות די עבות (1 ס"מ בערך), ומסדרים את העוגיות על נייר אפייה. מכניסים לאפייה שנייה בטמפרטורה של 150 מעלות במשך כ-15 דקות. בגמר האפייה מכבים את התנור, ומשאירים את העוגיות המלוחות להתייבש עם דלת תנור פתוחה במשך כ-1/2 שעה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017