חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חלה חגיגית במיוחד

המרכיבים ל-2 חלות:

1 ק"ג קמח חלה

½ כוס סוכר דמררה

40 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים

2 ביצים

1/2 כוס שמן - מומלץ חמניות לא מזוכך (ניתן להשיג בחנויות טבע)

2.5-2.25 כוסות מים בטמפרטורת החדר

1 כף מלח ים

 

לציפוי:

1 חלמון ביצה, טרוף עם מעט מים

3 כפות זרעי שומשום

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / חגים

מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה. מערבבים ומפוררים את השמרים לתוך הקמח. יוצרים גומה ומוסיפים את הביצים, השמן, הסוכר והמים ולשים בידיים בתנועות סיבוביות עד שהבצק מתאחד. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי.

 

מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

 

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כרבע שעה. יוצרים מכל כדור צורת נקניק וקולעים כל 3 נקניקים לצמה. מניחים את הצמות הקלועות על תבנית אפייה מכוסה בניילון ומתפיחים כשעה.

 

בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

 

לאחר שעה מברישים אותן בעדינות בחלמון המעורבב עם מעט מים וזורים את השומשום. מכניסים קוביות קרח לתחתית התנור כדי ליצור בו לחות. מכניסים את הלחם ואופים כ-30 דקות או עד שהחלות שחומות היטב. מצננים על רשת.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017