לחם גרעינים אירי בצ
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם גרעינים אירי בצ'יק צ'ק

כבר שנה שאני משתוקק לטעום כבר את המקור של הלחם האירי, הוקוס פוקוס ממש: אתה לוקח כמה מרכיבים, מערבב אותם, דוחף לתנור ללא שום זמן התפחה, אופה וישר לשולחן. אין שום דחיית סיפוקים, אין זמן התנעה, אין סטארטרים, אין ראש עיסה. לא צריך להתחיל את הבצק ביום רביעי כדי שביום שישי יהיה לחם מוכן. מעכשיו לעכשיו.

450 גרם קמח רב תכליתי

½ כוס חמניות

4 כפות שומשום מלא

2 כפות מולאסה

1/2 כף סודה לשתייה

2 כפות חמאה רכה

2 כוסות יוגורט כבשים

1/2 כף מלח

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים יחד עם השומשום והחמניות. מוסיפים את החמאה ומועכים פנימה. מוסיפים את היוגורט והמולאסה, ומערבבים רק עד שנוצר בצק (הזהרו לא ללוש יתר על המידה). זה כל הסיפור במתכון הזה, כמה שפחות לשחק עם הבצק - ככה עדיף, כמובן.

 

יוצרים כדור שטוח מהבצק, ובעזרת סכין יוצרים חתך בצורת צלב עמוק על ראש הלחם. מפזרים מעט שומשום אם רוצים, אבל ממש לא חייבים. אפשר למרוח מעט יוגורט בעזרת מברשת ולפזר עוד קצת שומשום.

 

מכניסים את הכיכר לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות ואופים במשך 20 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות, וממשיכים באפייה עוד כ-20-25 דקות, או עד שהלחם מוכן. מגישים עם חמאה (באירלנד אין שמן זית) ואוכלים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017