לחם אירי מהיר
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם אירי מהיר

זהו לחם שמרגיש כמו עוגה. אין בו חורים גדולים. הוא מתפורר קמעה, מתכתב במידה עם דגנים שמהם הוא עשוי ועושה להם כבוד גדול. הוא במיוחד טוב לאפייה בייתית בתנור רגיל שברגילים. לא צריכים ללוש את הבצק, לא צריך מיקסר וכל מיני גאג'טים מיוחדים במיוחד. קערת נירוסטה קטנה תעשה את כל העבודה.

250 גרם קמח רב תכליתי

250 גרם קמח מלא

1.5-2 כפות סוכר חום

½ כף אבקת סודה לשתייה

1 ביצה קטנה

350 גרם רוויון

20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כף מלח

מתכון מאת:
מתוך: אפייה


מנפים יחד את 2 סוגי הקמחים עם סודה לשתייה. מוסיפים את הסוכר והמלח, ומערבבים היטב עם החמאה. מוסיפים את הביצה והרוויון, ומערבבים ביד עד שנוצר בצק לא רטוב מידי (רך, אבל לא נוזלי).

 

מעבירים את הבצק למגש אפייה מרופד בנייר אפייה, ויוצרים כיכר מאורכת גסה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 15 דקות. מורידים את הטמפרטורות ל-200 מעלות, וממשיכים באפייה במשך 20-25 דקות.

 

מוציאים את הכיכר מהתנור, מניחים על רשת ומצננים. אוכלים עם חמאה וסלמון מעושן ושותים גינס.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017