חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם צזיקי

כאן הפכתי צזיקי - בימים כהרגלם מרק או לכל הפחות רוטב - ללחם. גם אם זה נשמע לכם מוזר, כשהמלפפונים טובים אני ממליץ שתנסו.

זהו לחם שיעלה חיוך על פני האורחים שלכם, כשיבינו במה אתם מאכילים אותם.

המרכיבים לכיכר אחת:

300-250 גרם קמח לחם

300-250 גרם קמח מלא

15 גרם שמרים טריים

3 שיני שום קצוצות

200 גרם יוגורט עזים

½ כף זרעי שומר כתושים

2 כפות שמיר טרי קצוץ

175 מ"ל מים קרים

200 גרם מלפפונים (3-2 מלפפונים בינוניים), מגוררים על קליפתם

¾ כף מחוקה מלח

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מכינים את הבצק:

מנפים לתוך קערה 250 גרם מכל אחד מהקמחים. מפוררים לתוכם את השמרים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים מלבד המלפפונים והמלח ולשים מספר דקות. מוסיפים את המלפפונים והמלח ולשים יחד עד שהחומרים מתאחדים לכדי בצק רך אבל לא נוזלי (אם הבצק דליל מאוד, אפשר להוסיף עוד 50 גרם מכל אחד מהקמחים). מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.


האפייה:

בזמן הזה מחממים את התנור ל-230 מעלות ובתוכו סיר ברזל בעל מכסה בקוטר 26-24 ס"מ. מחממים את הסיר כחצי שעה. משמנים את הסיר החם בשמן זית בעזרת מברשת ומוזגים לתוכו את הבצק. מכסים את הסיר ואופים 40 דקות. מסירים את המכסה ואופים 10 דקות נוספות. הופכים את הסיר על רשת צינון ומשחררים את הלחם. אם תחתיתו עדיין רכה וחיוורת, אפשר להניח את הלחם ההפוך על תבנית אפייה חמה ולאפות עוד כ-10 דקות, או עד שהיא זהובה ומוצקה. מצננים על רשת צינון.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017