עוגת משמשים ותותי עץ
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת משמשים ותותי עץ

½ כוס סוכר

150 גרם חמאה רכה

קליפה מ-2 לימונים, מגורדת דק

1 כוס יוגורט חמצמץ

4 ביצים בגודל בינוני, בטמפרטורת החדר

1.75 כוסות קמח תופח

1 ק"ג משמשים בשלים

500 גרם תותי עץ סגולים-שחורים

2-3 כפות סוכר דמררה

להגשה:

שמנת חמוצה או גלידת וניל

מתכון מאת:

 

משמשיםמשמנים תבנית מלבנית ממתכת. מערבלים את הסוכר והחמאה יחד עד שהתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי הקצפה, יוגורט וגרידת לימון. מוסיפים את הקמח לבלילה, ומערבבים מעט רק עד שהתערובת מאוחדת. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת. מניחים מעל הבלילה את המשמשים החצויים ואת תותי העץ. מפזרים מעט סוכר דמררה מעל הפירות.

 

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.

 

מגישים את העוגה לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל ומתחילים ליישר טוב-טוב ומהר.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.