עוגת משמשים ותותי עץ
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת משמשים ותותי עץ

½ כוס סוכר

150 גרם חמאה רכה

קליפה מ-2 לימונים, מגורדת דק

1 כוס יוגורט חמצמץ

4 ביצים בגודל בינוני, בטמפרטורת החדר

1.75 כוסות קמח תופח

1 ק"ג משמשים בשלים

500 גרם תותי עץ סגולים-שחורים

2-3 כפות סוכר דמררה

להגשה:

שמנת חמוצה או גלידת וניל

מתכון מאת:

 

משמשיםמשמנים תבנית מלבנית ממתכת. מערבלים את הסוכר והחמאה יחד עד שהתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי הקצפה, יוגורט וגרידת לימון. מוסיפים את הקמח לבלילה, ומערבבים מעט רק עד שהתערובת מאוחדת. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת. מניחים מעל הבלילה את המשמשים החצויים ואת תותי העץ. מפזרים מעט סוכר דמררה מעל הפירות.

 

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.

 

מגישים את העוגה לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל ומתחילים ליישר טוב-טוב ומהר.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017