מוסקה
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מוסקה

בלי חוכמות מיותרות ובלי טוויסטים מפוארים, פשוט מוסקה. המתכון ארוך כאורך הגלות ואכן נדרש זמן מה להכנתו. אבל אל תתנו לעצלנות להשתלט עליכם - ההשקעה משתלמת


1 ק"ג בשר טלה, לא שמן מדי קצוץ ידנית או טחון גס

6-8 חצילים, עכשיו דווקא עדיף להשתמש במאורכים

⅓ כוס שמן זית עדין

6-8 תפוחי אדמה בינוניים מאורכים אדומים

4 כרישות קצוצות בינוני-דק עם החלק הירוק

לתערובת התבלינים לבשר:

¾ כף פלפל שחור, כתוש גס במכתש ועלי

5 תרמילי הל ירוק מקולף, כתוש גס במכתש ועלי

קורט קינמון, כתוש גס במכתש ועלי

לבשמל:

1 ליטר חלב

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/3 כוס קמח

קורט אגוז מוסקט, מגורד טרי

5 עלי דפנה טריים

פלפל לבן, כתוש בינוני במכתש לפי הטעם

מלח ים גס, לפי הטעם

300 גרם גבינת אורדה או ריקוטה מפוררת

150 גרם גבינת קשקבל איכותית מגורדת

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

פורסים את החצילים לאורכם. מפזרים על הפרוסות מלח ים גס. מניחים במסננת למשך חצי שעה. מנגבים את המלח בנייר מגבת. מניחים על רשתות. מברישים בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 240 מעלות, עד שהפרוסות מזהיבות. מוציאים מהתנור.

 

מכינים את הבשמל:

מחממים סיר שטוח. מניחים בו את הקמח ומערבבים עם כף מעץ. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצרים גושים קטנים. משאירים בסיר 2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שתערובת הקמח והחמאה מקבלת צבע וריח אגוזי. מוסיפים את החלב ואת עלי הדפנה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתחילה לבעבע ולהסמיך. (תהליך שלוקח מעט זמן. סבלנות!). מורידים מהאש ומוסיפים את המוסקט והפלפל הלבן לפי הטעם. מוסיפים את האורדה והקשקבל ומערבבים. בשלב הזה אפשר לשלות את עלי הדפנה ולהוציאם מהרוטב. מוסיפים מעט מלח אם צריך ומניחים בצד.

 

מכינים את הבשר:

מטגנים את הכרישה הקצוצה בשמן זית כדקה. (נזהרים לא להשחים). מוסיפים את הבשר הקצוץ. מתבלים בתערובת התבלינים שכתשתם ומערבבים כדקה-שתיים, תוך כדי הפרדת גושי הבשר. מורידים מיד מהאש.

 

מכינים את תפוחי האדמה:

מבשלים את תפוחי האדמה במעט מים מומלחים עד שהם כמעט רכים. מוציאים ופורסים לפרוסות אורך עבות. הרכבת המוסקה:משמנים תבנית חרס מלבנית גדולה במעט שמן זית. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית צמודים זה לזה. מניחים מעל שכבה של פרוסות חצילים קלויים ומעליהן את תערובת הבשר והכרישה. מכסים בשכבה נוספת של חצילים. שופכים מעל את הרוטב עם הגבינות אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות במשך כ-40 דקות בערך, או עד שהרוטב מזהיב לגמרי. מוציאים מהתנור ומשהים כחצי שעה לפני שזוללים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017