מוסקה צמחונית
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מוסקה צמחונית

מוסקה אדירה. רק לא לוותר על הקשקבל

8 חצילים קלים, ללא גרעינים ופרוסים לאורך

10 עגבניות בשלות

מעט מלח ים גס

4 חלבוני ביצים טרופים

6 תפוחי אדמה לבנים גדולים

שמן לטיגון עמוק (רק לא קנולה)


לרוטב:

500 מ"ל חלב 3%

500 מ"ל שמנת מתוקה 38%

½ כוס יוגורט עיזים

4 חלמונים

100 גרם חמאה

80 גרם (¾ כוס) קמח חומוס

250 גרם גבינת קשקבל כבשים איכותית מגורדת

מלח גס ופלפל לבן

3 כפות עלי מיורן

מתכון מאת:


בוזקים על פרוסות החצילים מלח ומניחים במסננת לחצי שעה. בינתיים פורסים את תפוחי האדמה (משאירים את הקליפה), ומשרים במים קרים במשך חצי שעה. מנגבים את החצילים מהמלח ומורחים כל פרוסה בחלבונים. מטגנים בשמן חם מאד (דבר שימנע את ספיגת השמן בחציל) עד להזהבה ומניחים על מגבות נייר לספיגת השמן. מסננים ומנגבים את תפוחי האדמה ומעבירים גם אותם לשמן העמוק. מטגנים עד להזהבה עדינה. פורסים את העגבניות לפרוסות עבות, בוזקים מעט שמן זית ומלח גס ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. אופים בתנור מחומם מראש ל-250 מעלות עד להזהבה – 10-12 דקות לכל היותר.

 

 

מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה בסיר שטוח עם תחתית עבה ומערבבים עם קמח חומוס במטרפה עד שהתערובת מבעבעת ומשחימה. מוסיפים את החלב והשמנת וממשיכים בבישול על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך, תוך כדי טריפה במטרפה כל הזמן (אחרת התחתית תישרף לכם). כשהרוטב מסמיך מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את יוגורט, חלמונים וגבינת קשקבל. טורפים בעדינות ומתבלים במלח ובפלפל לבן. בניית המנה: מרפדים תחתית של תבנית אפייה בשכבה מפוארת של תפוחי אדמה מטוגנים. מניחים מעל שכבה של פרוסות חצילים ושכבה של עגבניות צלויות. מניחים עוד שכבה של חצילים ומעל הכל יוצקים את הרוטב החם. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות ומגישים מיד. למות כמה שזה טעים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017