פירוגי חזה עוף - קרפלעך ממולאים
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פירוגי חזה עוף - קרפלעך ממולאים

במתכון הזה, בניגוד להרגלי בשנים האחרונות, לא השתמשתי בהל, קינמון, פלפל לבן, זרעוני כוסברה וכמון. פשוט לא היה צריך. את האמת להגיד - הקרפלעך היו מלאי טעם גם בלעדיהם, וזו הייתה חוויה מתקנת להשאיר את האוכל חף מתבלינים, נקי וצחור כמו שנולד. וזה, יקיריי, הסוד של המטבח הפולני על רגל אחת

לבצק:

2 כפות קמח רב תכליתי

1 כוס קמח פסטה

3 חלמונים

1 כפית נדיבה מלח דק

3 כפות שמן חמניות

למילוי:

500 גרם חזה עוף, קצוץ דק-דק

2 בצלים גדולים, קצוצים דק-דק

½-⅓ כוס שמן חמניות

1 כפית פלפל שחור, גרוס דק מאוד

מלח דק - לפי הטעם

1-2 חלמונים

 

 

מתכון מאת:
מתוך: עופות

מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמחים, מלח ושמן. מוסיפים כוס ורבע מים רותחים ומערבבים במהירות עד לקבלת בצק.מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומניחים בצד מכוסה למשך ½ שעה עד שהבצק מתקרר.

מכינים את המילוי: מטגנים בצל קצוץ במעט שמן עד להזהבה. מוציאים מהמחבת, מוסיפים לה מעט שמן ומטגנים את חזה העוף הקצוץ עד שהוא מחליף את צבעו ללבן. מערבבים את העוף עם הבצל ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בצד להתקרר מעט, ומוסיפים את החלמונים. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.

מרדדים את הבצק דק-דק בעזרת מערוך על משטח מקומח קלות, ומקמחים גם את הצד העליון של הבצק.

קורצים בעזרת כוס בקוטר 6-7 ס"מ לערך (לא גדולה) עיגולים, ובעזרת מברשת קטנה מברישים את ההיקף החיצוני של כל עיגול בחלמון. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק. סוגרים את הקרפלעך היטב, ומהדקים בעזרת יד מקומחת. מניחים מתחת לניילון על משטח מקומח קלות.

מרתיחים מים עם מלח ומעט שמן, ומבשלים את הקרפלעך במים עד שהם צפים. מוציאים לתוך מסננת.

מחזירים למחבת עם שאריות המילוי, מטגנים מעט ואוכלים צלחת גדולה-גדולה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017