דגי ים צלויים בעלי בננה וסלסת עגבניות
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דגי ים צלויים בעלי בננה וסלסת עגבניות

במתכון הזה חשוב לשמן את הדגים בשמן זית - הפטנט הקטן הזה ימנע מהדגים להידבק לרשת ויעשה לכם את החיים קלים ואת הדגים להרבה יותר עסיסיים.

 

5-6 דגי ים במשקל 500 גרם לערך (אפשר להשתמש באנטאיסים, מוסר ים, סי-בס)

1 כף זרעוני שומר כתושים

⅓ כוס שמן זית

מלח ים גס

פלפל אדום חריף קצוץ דק

עלי בננה (או עלי גפן אם לא משיגים עלי בננה)

לסלסת עגבניות:

¾ - 1 ק"ג עגבניות תמר

1 כוס עלי כוסברה

1 פלפל אדום חריף קצוץ ומגולען

מיץ מלימון אחד בשל

מלח ים גס

1 כף סומק איכותי

4 כפות שמן זית

מתכון מאת:
מתוך: דגים

1. מורחים את הדגים מבפנים ומבחוץ בשמן זית. מתבלים בזרעוני השומר שכתשתם, בפלפל החריף הקצוץ ובמלח הגס. עוטפים בעלי בננה או בעלי גפן וצולים על גריל גחלים.

2. קוצצים את עגבניות התמר ומערבבים עם הפלפל, עלי הכוסברה, הלימון, המלח, הסומק ושמן הזית.

כשהדגים יוצאים מהגריל, מגישים אותם מייד עם הסלסה שהכנתם ומחייכים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017