עוף במעטפת עלי מנגולד בסגנון הודי
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוף במעטפת עלי מנגולד בסגנון הודי

 

במקרה הזה, אנחנו מגנים על העוף שלא יתייבש על ידי עטיפתו בעלי מנגולד. זה קל ועושה את העבודה טוב יותר מנייר כסף.

גיוון:

לאלו מכם שלא שומרים כשרות - מלבד תערובת התבלינים, אתם מוזמנים להשרות את העוף גם ביוגורט - הוא ירכך את בשרו ויעניק לו מרקם נעים יותר בפה.

ועוד משהו: אל תיבהלו מכל רשימת התבלינים הארוכה שנכנסת לתערובת התיבול הזאת - זה אמנם נשמע הזוי, אבל יוצא טעים להפליא.

 

המרכיבים:

1 עוף שלם גדול

2 כפות מיץ לימון

קורט מלח ים גס

⅓ כוס שמן בוטנים איכותי

6 עלי מנגולד גדולים

לתערובת התבלינים:

4 תרמילי הל

1 כפית זרעוני כמון

½ כף זרעוני חרדל

3 פלפל סודאנייה

1/2 כף גרגרי פלפל שחור

קורט קינמון

מתכון מאת:
מתוך: עופות

אופן ההכנה:

מעסים את העוף במיץ לימון ומלח. מכסים ומניחים במקרר ל-½ שעה.

בינתיים כותשים היטב את תערובת התבלינים במכתש ועלי.

מרטיבים את העוף במעט שמן בוטנים, ומעסים עם תערובת התבלינים הכתושה. מניחים במקרר למשך שעתיים-שלוש.

מוציאים מהמקרר ומניחים בצד למשך כ-1/2 שעה עד שהעוף מגיע לטמפרטורת החדר. עוטפים בעלי מנגולד (כדי להגן על העוף שלא יתייבש), מניחים בתבנית אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך שעה ורבע או עד שהוא מוכן.

מגישים

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017