עוף עם ארטישוק, אפונת גינה ושום ירוק
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוף עם ארטישוק, אפונת גינה ושום ירוק

 

1 עוף שלם, שמן ועסיסי

8-10 לבבות ארטישוקים, קלופים וחצויים (לא מהפריזר!)

⅓ ק"ג אפונת גינה, ללא התרמיל

30 שיני שום ירוק קלופים

8 בצלצלי שאלוט קלופים

מעט מלח גס

לשמן בצל ירוק:

1/3 כוס שמן זית

1 כוס בצל ירוק, קצוץ דק

4 כפות לימונים כבושים, קצוצים דק, ללא גרעינים

1 פלפל ירוק חריף, מגולען וקצוץ

מתכון מאת:
מתוך: עופות

אופן ההכנה:

מכינים את השמן: כותשים את הבצל הירוק עם לימונים כבושים, פלפל ירוק ושמן זית.
פותחים את העוף מהגב לפרפר ומשטחים. מעסים אותו משני צידיו בשמן הבצל הירוק, בוזקים מעט מלח גס מעל ומניחים במגש אפייה גדול.
מסדרים מסביב את לבבות הארטישוקים, שיני השום ובצלי השאלוט. בוזקים מעל מעט מלח גס וצולים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות במשך 30 דקות.
מנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות, מוציאים את העוף, מפזרים בתבנית את האפונה הטרייה, מנערים היטב וממשיכים לצלות מספר דקות.
מעבירים את העוף לצלחת הגשה ומפזרים עליו את הירקות הצלויים והאפונה. מגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017