עוף עטוף בתחבושת עם חמאה וטימין
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוף עטוף בתחבושת עם חמאה וטימין

מתכון לא שגרתי של עוף, עטוף בתחבושות ספוגות בחמאה. התרנגולת יוצאת  עסיסית בצורה יוצאת דופן. ממש נוטפת מיץ. מושלמת לחלוטין. אז למרות שיש בתרנגולת הזאת חמאה, ולמרות שמדובר בליל הסדר, המתכון הזה יהיה תוספת מרעננת לכל החילונים שאבותיהם יצאו ממצרים, אבל הם הפסיקו לשמור כשרות...


המרכיבים:

1 עוף שלם, שמן ועסיסי

200 גרם חמאה מזוקקת או שמן

מלח ים גס

פלפל לבן גרוס

2 כפות טימין, מופרד מהגבעולים

תחבושות

מתכון מאת:
מתוך: עופות / חגים

אופן ההכנה:

טובלים את התחבושות בחמאה מזוקקת. מעסים את העוף במלח, פלפל, טימין ומעט חמאה מזוקקת (גם מעל העור, גם מתחתיו וגם בתוך הבטן, אבל בעדינות כדי לא לקרוע את העור).

חובשים את העוף בתחבושות שנטבלו בחמאה (אמורות להיווצר מספר שכבות, כך שאל תחסכו בתחבושות).

מניחים את העוף החבוש בתבנית אפייה, וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעתיים וחצי. תוך כדי האפייה מברישים שוב ושוב את התחבושת בחמאה, שנוטפת לתוך התבנית.

אחרי שעתיים וחצי מורידים את התכריכים מהעוף הצלוי, מחממים את התנור ל-150 מעלות וצולים כ-10 דקות עד לקבלת גוון יפה.

 

מגישים מיד עם אפונת גינה, עם תפוחי אדמה, או עם כל תוספת אחרת שאתם רגילים להגיש בליל הסדר שלכם. רק לא עם צימעס. אפשר גם לפזר בתבנית עם העוף גזרים צבעוניים, קלופים וחצויים לאורכם למשך ½ שעה לפני גמר הצלייה. הם כבר יהיו טעימים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017