שומר בזעפרן ופיסטוקים
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

שומר בזעפרן ופיסטוקים

אפשר ואפילו רצוי להגיש את השומר עם פרמזן מגורר מלמעלה.

 

המרכיבים:

5-6 שומרים צעירים

קורט זעפרן, פתוח בשתי כפות מים חמים

½-¾ כוס שמן זית עדין

מלח ים גס - לפי הטעם

פלפל לבן גרוס טרי - לפי הטעם

1/2 כוס פיסטוקים קלויים

1/2 כוס יין לבן יבש

1 כוס עלי פטרוזיליה, מופרדת המגבעולים

מיץ סחוט טרי מלימון אחד

מתכון מאת:
  • חוצים את השומרים לאורכם, מניחים בתבנית חרס ומתבלים במלח, פלפל, יין לבן, זעפרן ומיץ לימון.
  • יוצקים מעל שמן זית ומערבבים היטב כך שהשומרים יצופו בתערובת השמן והתבלינים.
  • צולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך כ-½ שעה, או עד שהם מזהיבים.
  • מוציאים מהתנור, מפזרים מעל פיסטוקים קלויים ועלי פטרוזיליה ומגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017