נזיד שחור של צוואר טלה עם שעועית ומנגולד
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

נזיד שחור של צוואר טלה עם שעועית ומנגולד

מתכון חגיגי, עם צבע יוצא דופן. שימו לב: לצורך טיגון המנגולד, אני משתמש כאן בהמון שמן, אך טעמו עדין ביותר, שכן שמן הזית - מקורו בזיתים מזן לצ'ינו. מי שמעוניין בפחות שמן, יכול להסתפק בחצי כוס שמן זית בלבד בשלב הטיגון - פשוט חולטים ומסננים את המנגולד לפני הטיגון.

 

המרכיבים:

2.5 ק"ג צוואר טלה מנוקה מעודפי השומן וחתוך לקוביות בגודל 2-3 ס"מ לערך

2 כוסות שעועית לבנה מושרה וחלוטה

2 בצלים קצוצים גס

1 שורש סלרי גדול ,קלוף וחתוך לקוביות קטנות

3 חבילות מנגולד יפה ועסיסי

לטיגון המנגולד:

1 ליטר שמן תירס לטיגון המנגולד

½ כוס שמן זית עדין (מומלץ מזן לצ'ינו)

לתערובת התבלינים:

1/2 כף גרגרי פלפל אנגלי

1/2 כף גרגרי פלפל שחור

מעט מוסקט

6 תרמילי הל קלופים

⅓ כף זרעוני כוסברה

קורט קינמון

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

1. מכינים את תערובת התבלינים: כותשים את התבלינים במכתש ועלי.

2. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקורעים לחתיכות קטנות.

3. בסיר שטוח מטגנים את עלי המנגולד על להבה נמוכה בשמן חם תוך ערבוב בכף עץ, במשך 45 דקות או עד שהנוזלים כמעט יוצאים ממנו והוא משחיר. מסננים מהשמן וקוצצים דק.

4. מערבבים את קוביות צוואר הטלה עם תערובת התבלינים הכתושים ומטגנים בסיר גדול מספר דקות על כל צד, עד להשחמה. מוציאים מהסיר.

5. מוסיפים לסיר את הבצל וראש הסלרי ומזהיבים קלות, מחזירים לסיר את הבשר והמנגולד, מציפים במים ומוסיפים את השעועית החלוטה וממשיכים בבישול כ-3 שעות על אש נמוכה עד שהנזיד מוכן.טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017