מרק פריקי עוף ותרד טורקי
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק פריקי עוף ותרד טורקי

לאחרונה ביקרתי בירדן. שף פלסטינאי שפגשתי שם הכין מרק פריקי מרתק, על בסיס מתכון מסורתי שלמד להכין בבית אמו

וסבתו. למתכון שלו הוספתי תרד תורכי- זו עונתו היפה ביותר, הוא זמין ושווה להכיר בזכות מרקמו המשיי.

 

2 ליטר ציר עוף ביתי עשיר, מסונן וחם

2-2½ כוסות פריקי שטופים היטב

11/2 בצלים בינוניים קצוצים בינוני דק

⅓ כוס שמן זית עדין (מומלץ מזן לצ'ינו)

3 כפות שמן זית עדין (מומלץ מזן לצ'ינו)

1 חבילה גדולה ועסיסית של תרד טורקי, קצוץ גס

6-7 שיני שום כתושות גס

פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

1/2 כפית זירעוני כמון קלויים וכתושים

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

 

1. מטגנים בסיר בינוני-גדול בצל הקצוץ עם ⅓ כוס שמן הזית עד לשקיפות.

מוסיפים את הפריקי והתרד הקצוץ ומאדים מספר דקות, תוך ערבוב בכף עץ.

2. מוסיפים את הפלפל השחור והכמון הקלוי והכתוש ומציפים בציר העוף החם. מביאים כמעט לרתיחה ומתבלים במלח לפי הטעם.

3. במחבת קטנה מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את השום הכתוש כ-30 שניות בלבד, רק כדי "לפתוח" אותו.

4. מוסיפים את השום לסיר וממשיכים בבישול עוד כ-30 דקות לערך או עד שהפריקי מוכן לגמרי.

5. טועמים. מתקנים מלח ופלפל אם צריך, יוצקים לצלחות ההגשה ומטפטפים מעט שמן זית עדין מעל. מגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017