לחמניות פלאפל
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחמניות פלאפל

החומרים (ל-40-30 לחמניות):

1 ק"ג קמח לחם

40 גרם שמרים טריים

650 מ"ל מים קרים

500 גרם גרגירי חומוס מושרים במים ללילה, מבושלים עד שהם רכים לגמרי ומעוכים גס

½1 כפות מלח

6 שיני שום כתושות

½1 צרורות גדולים של כוסברה טרייה, קצוצה

1 פלפל ירוק חריף (או יותר, לפי הטעם), קצוץ דק

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

הבצק:

מנפים את הקמח לקערה, מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים.

מוסיפים את המים ולשים 10 דקות ליצירת בצק אלסטי. מוסיפים את גרגירי החומוס, המלח, השום, הכוסברה והפלפל חריף ולשים 3 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים את הקערה ומתפיחים שעה עד שעה וחצי.


עיצוב ותפיחה שנייה:

מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-40-30 חלקים, על פי הגודל הרצוי לכם. משהים למנוחה של כ-15 דקות ולאחר מכן יוצרים מהם כדורים. מניחים את הכדורים על גיליון נייר אפייה, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.


האפייה:

בינתיים מחממים את התנור לחום של 220 מעלות עם תבנית או אבן אפייה במרכז התנור ותבנית קטנה בתחתיתו. יוצרים חתך קטן בכל לחמנייה. מחליקים את נייר האפייה עם הלחמניות שעליו הן מונחות על גבי התבנית שבמרכז התנור (או האבן). מיד יוצקים חצי כוס מים לתוך התבנית שבתחתית התנור, כדי ליצור אדים בתחילת האפייה. סוגרים את דלת התנור ואופים כ-20 דקות.

 

* זמן תפיחה כולל: כשעה ו-40 דקות – שעתיים ו-10 דקות

 

למתכונים נוספים מ"ספר האפייה של ארז קומרובסקי":

לחם קישואים

לחמניות פלאפל

גלילות שמרים במילוי פרג לימוני

לחם מוסקה שבוכים ממנו

פאו דה קז'ו ללא גלוטן

קובנה של כרישה ובצל ירוק

חלת פרמז'ן ובזיליקום

דונאטס

סטיקי טופי

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017