(ל-2 גלילות)
לבצק:
500 גרם קמח לחלה
25 גרם שמרים טריים
75 גרם (⅓ כוס) סוכר
5 גרם (1 כפית) מלח
1 ביצה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
קליפה מגוררת מ-1 לימון גדול
למילוי פרג לימוני:
300 מ"ל חלב 3% שומן
300 גרם (½ 1 כוסות) סוכר
100 גרם חמאה
500 גרם פרג טחון טרי (הכי טוב פרג שנטחן במיוחד עבור העוגה)
קליפה מגוררת מ-1 לימון
לסירופ סוכר:
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
לזיגוג סוכר לימוני:
50 גרם אבקת סוכר
1 כף מים רותחים
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 ביצה טרופה עם מעט מים להברשת הבצק
הבצק
מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים ידנית או באביזר הגיטרה של המיקסר רק עד שהחומרים מתאחדים. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בחמאה, מכסים ומכניסים למקרר ללילה.
המילוי
שמים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס, התערובת רותחת והחמאה נבלעה לגמרי. מסירים מהאש ומוסיפים את הפרג ואת קליפת הלימון. מערבבים היטב, מקררים מעט ומכניסים למקרר לשעות אחדות.
עיצוב ותפיחה שנייה
מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים מחצית על משטח מקומח למלבן באורך 30 ס"מ וברוחב 18 ס"מ, דק ככל האפשר. נסו להגיע לעובי של 3 מ"מ. מורחים על המלבן (ביד) מחצית המילוי ומשטחים את המילוי בעדינות כך שיכסה את הבצק כולו באופן אחיד ככל האפשר. מגלגלים את הבצק עם המילוי לגלילה (רולדה) ומניחים בתבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה. מכינים את הגלילה השנייה באותה צורה. מכסים ומניחים לתפיחה כשעה.
סירופ הסוכר
בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים סירופ סוכר. מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות אחרי הרתיחה.
האפייה
כאשר נראה שהגלילות תפחו והן רכות למגע, מברישים אותן בביצה הטרופה ומכניסים לתנור. אופים 35-30 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות ומרטיבים את הגלילות בסירופ סוכר חם.
הזיגוג
מערבבים היטב את אבקת הסוכר עם המים ומיץ הלימון. אם הזיגוג מוצק מכדי שאפשר יהיה למרוח אותו הוסיפו עוד מעט מים רותחים. כאשר הגלילות התקררו לחלוטין מצפים אותן בזיגוג, שישבור מעט את המתיקות הרבה של הפרג. יוצקים את הזיגוג לאורך הגלילות ובעזרת גב של כף מכסים שטח גדול ככל האפשר שלהן.
זמן תפיחה: לילה במקרר + כשעה
למתכונים נוספים מ"ספר האפייה של ארז קומרובסקי":
תגובות גולשים