פאו דה קֶז
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פאו דה קֶז 'וֹ, ללא גלוטן

 

(ל-20-15 לחמניות)

 

לחם גבינה בפורטוגזית; המאפה הלאומי של ברזיל (ושל מדינות אחרות בדרום אמריקה). לכל מי שהיה בברזיל ומתגעגע לברזילאים, לברזילאיות או ללחמניות שלהם – הנה המתכון המדויק. וגם למי שלא – אלה לחמניות מהירות הכנה, ללא שמרים, ללא תפיחה וללא גלוטן, ומומלצות ביותר.

 

150 מ"ל חלב 3% שומן

85 מ"ל שמן תירס

350 גרם קמח טפיוקה

125 גרם גבינת ברינזה צאן, מפוררת

¾ כפית מלח

1 ביצה

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

 

הבצק

מרתיחים את החלב יחד עם השמן. מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד ומוסיפים את קמח הטפיוקה. בוחשים היטב ומבשלים יחד כשתי דקות. מעבירים לקערת המיקסר ומתחילים לערבל באביזר הגיטרה. מוסיפים את הגבינה המפוררת. כאשר התערובת מתקררת מעט מוסיפים את המלח והביצה. ממשיכים לערבל עד שהתערובת חלקה, כ-3 דקות. נותנים לבצק מנוחה של 15 דקות.


האפייה

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה. בידיים לחות יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים על תבנית האפייה. מכניסים לתנור החם ואופים כ-30 דקות, או עד שהלחמניות זהובות וקלות. כדאי להוציא לחמנייה אחת מהתנור ולבדוק אם היא אפויה מבפנים, ואם יש צורך לאפות עוד מספר דקות.

 

למתכונים נוספים מ"ספר האפייה של ארז קומרובסקי":

לחם קישואים

לחמניות פלאפל

גלילות שמרים במילוי פרג לימוני

לחם מוסקה שבוכים ממנו

פאו דה קז'ו ללא גלוטן

קובנה של כרישה ובצל ירוק

חלת פרמז'ן ובזיליקום

דונאטס

סטיקי טופי

תגובות גולשים

2.

"בהחלט ניתן להמיר את השמן והגבינה ללא כל היסוס. בהצלחה ובתאבון!"

— ארז קומרובסקי, מתת | 21.06.16 11:56
1.

"שמן תירס קריטי במתכון הזה? אפשר להמיר בכל שמן צמחי אחר? (יש לי זית, קוקוס, זרעי ענבים, קנולה..) כנ"ל לגבי הגבינה, אפשר כל גבינה אחרת?"

— מממ, דרום | 21.06.16 10:30
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017