קובנה של כרישה ובצל ירוק
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קובנה של כרישה ובצל ירוק

לכיכר אחת

 

לבצק:

500 גרם קמח רב-תכליתי

25 גרם שמרים טריים

350-300 מ"ל מים

½ כף סוכר חום

1/2 1 כפות מלח

1/2 1 כפיות קצח


למילוי:

2 כפות שמן זית

1/2 כרישה שטופה וקצוצה דק

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

לעיצוב:

80 גרם חמאה מומסת ומקוררת

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

הבצק

מנפים את הקמח לקערה, מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים. מוסיפים 300 מ"ל מים ואת הסוכר. לשים כ-5 דקות, מוסיפים את המלח ואת הקצח ולשים עוד 3-2 דקות. הבצק שיתקבל צריך להיות רך ומעט דביק. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מים. מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים ומניחים לתפיחה כשעה. טופחים על הבצק על מנת להוציא ממנו את בועות האוויר שנוצרו בו, מכסים ומתפיחים שוב כשעה עד שעה וחצי.

 

המילוי

בינתיים מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הכרישה ומאדים על להבה נמוכה עד שהיא מתרככת. מסירים מהאש, מקררים ומוסיפים את הבצל הירוק.

 

עיצוב ותפיחה שנייה

מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן בחמאה. יוצקים עליו חמאה בנדיבות, מכים עליו בידיים, ובעזרת האצבעות (או במערוך) יוצרים ממנו מלבן גדול ורחב. מפזרים על כל שטח המלבן את תערובת הכרישה והבצל הירוק ומגלגלים לגלילה עבה. חותכים אותה לפרוסות עבות מאוד ומעמידים אותן בתוך סיר קובנה משומן היטב בחמאה (כמו בעוגת שושנים). משמנים היטב גם את המכסה, מכסים את הסיר ומניחים לתפיחה כ-45 דקות עד שעה, או עד שהבצק מגיע ל-⅔ גובה הסיר.

 

האפייה

בזמן הזה מחממים את התנור ל-230 מעלות. מניחים את סיר הקובנה במרכז התנור ואופים 30 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים שעה וחצי נוספות.

 

זמן תפיחה כולל: כ-¼ 3 - ½ 3 שעות

 

למתכונים נוספים מ"ספר האפייה של ארז קומרובסקי":

לחם קישואים

לחמניות פלאפל

גלילות שמרים במילוי פרג לימוני

לחם מוסקה שבוכים ממנו

פאו דה קז'ו ללא גלוטן

קובנה של כרישה ובצל ירוק

חלת פרמז'ן ובזיליקום

דונאטס

סטיקי טופי

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.