חלת פרמזן ובזיליקום
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חלת פרמזן ובזיליקום

 

(ל-2 חלות)

 

1 ק"ג קמח לחלה

30 גרם שמרים טריים

600-550 מ"ל כוסות מים קרים

½ כוס שמן זית עדין, עדיף מהזנים קורונייקי או לצ'ינו

1 ביצה + 1 חלמון

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

1/2 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים גס

1 כף מלח

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

 

הבצק

מנפים את הקמח לקערה, מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים. מוסיפים 550 מ"ל מים, את השמן, הביצה והחלמון ולשים כ-6 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את הגבינה, הבזיליקום והמלח וממשיכים ללוש כ-4 דקות, עד שמתקבל בצק נעים למגע. מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים ומתפיחים שעה עד שעה וחצי.

 

עיצוב ותפיחה שנייה

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח.

מכסים ומשהים למשך 15 דקות. פותחים כל כדור בידיים לנקניק מוארך, וקולעים כל 3 נקניקים לצמה. מניחים את שתי החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח, מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה.

 

האפייה

מחממים את התנור ל-190 מעלות עם תבנית (או אבן אפייה) בשליש התחתון שלו ותבנית קטנה בתחתיתו. מוציאים את החלות מהמקרר ומעבירים אותן עם נייר האפייה אל התבנית החמה (או מחליקים אותן על האבן). אם רוצים, אפשר לפזר מעל החלות מעט גבינת פרמזן מגוררת. יוצקים חצי כוס מים לתבנית שבתחתית התנור, סוגרים את הדלת בזריזות ואופים כ-40-35 דקות, עד שהחלות מזהיבות.


זמן תפיחה כולל: כ-1-½ שעות + לילה במקרר

 

למתכונים נוספים מ"ספר האפייה של ארז קומרובסקי":

לחם קישואים

לחמניות פלאפל

גלילות שמרים במילוי פרג לימוני

לחם מוסקה שבוכים ממנו

פאו דה קז'ו ללא גלוטן

קובנה של כרישה ובצל ירוק

חלת פרמז'ן ובזיליקום

דונאטס

סטיקי טופי

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017