סלט פלפלים אדומים קלויים ואבטיח
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט פלפלים אדומים קלויים ואבטיח

אני מבין שהשילוב בין פלפלים קלויים ואבטיח נשמע מוזר, אבל המתכון הזה עובד פצצה. הפלפלים הטעימים ביותר הם המוארכים מהזנים רומרו (בשרניים ובצבע אדום עז) או שושקה (דקים יותר, וכבר די קשה למצוא אותם). גמבות זה נפלא, אבל באמת שכבר כמעט אין.

6 פלפלים אדומים בשרניים מוארכים

½ פלפל אדום חריף קצוץ דק

מלח ים גס לפי הטעם

מיץ מ-½ לימון בשל, או לפי הטעם

1 כף גדושה דבש פרחי בר איכותי

2 כוסות קוביות אבטיח מתוק ולא רכרוכי בגודל 1 ס"מ

6-5 כפות שמן זית עדין

½ קובייה של גבינה בולגרית מחלב כבשים ("המאירי" או דומה)

חופן קטן של עלי בזיליקום צעירים וקטנים

1 כפית זרעי כוסברה קלויים

מתכון מאת:

1. קולים את הפלפלים על להבת הכיריים או על גחלים עד שקליפתם משחירה והם מתרככים. הרעיון הוא לרכז את הסוכר ולקרמל. אל תעצרו את הקלייה לפני הזמן, כדי שתגיעו למצב שבו הפלפלים מתוקים לגמרי וטעמם מרוכז. מכניסים את הפלפלים לשקית אטומה ל-10 דקות כדי להקל את הקילוף.

2. קולפים את הפלפלים ומסלקים את הגרעינים.

3. קורעים את הפלפלים לרצועות ומסדרים בצלחת הגשה גדולה. מפזרים עליהם את הפלפל האדום החריף ומלח ים גס בזהירות (בגלל מליחות הגבינה).

4. מטפטפים מלמעלה מעט מאוד מיץ לימון, מפזרים מעט דבש ואת קוביות האבטיח. מטפטפים מלמעלה את שמן הזית. קורעים את הגבינה לפיסות ומפזרים אותן על הסלט יחד עם עלי הבזיליקום הצעירים וזרעי הכוסברה הקלויים. 

מגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017