חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת עלי גפן עם בשר טלה

עלי גפן צעירים

½ ק"ג אורז עגול

½ כוס שמן זית עדין

½  ק"ג בשר טלה קצוץ בסכין דק דק

לתערובת התבלינים: פלפל אנגלי, מוסקט, הל, פלפל לבן.

אגודת בצל ירוק קצוצה דק דק

½ כוס שקדים

½ כוס פיסטוקים

½ ליטר ציר עוף חם

½1-1 כוס סוביניון בלאן

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / בשרים

חולטים את האורז העגול במים רותחים ומשהים למס' דקות ומסננים בסיום. מערבבים את בשר הטלה הקצוץ עם הבצל הירוק, האורז העגול החלוט, התבלינים שכתשתם במכתש ועלי, השקדים והפיסטוקים. מוסיפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ים גס.

משטחים את עלי הגפן הצעירים על תבנית קוגלהוף או תבנית עוגות שמרים עגולה עם חור באמצע ומרפדים גם את כל הדפנות. ממלאים את התבנית המרופדת בתערובת האורז והבשר שהכנתם. מכסים בעלי גפן נוספים. יוצקים יין לבן סוביניון וציר עוף ואופים כשעה בתנור מחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017