פירה שום ירוק בשמן זית
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פירה שום ירוק בשמן זית

12-15 ראשי-שום צעירים

½ ליטר שמן זית

1 גבעול תימין

מלח ים גס לפי הטעם

1 לחם כפרי מקמח מלא

1 חריץ גבינת קשקבל

מתכון מאת:
מתוך: תוספות

קולפים את ראשי השום, מפרידים את השיניים, קולפים את הקליפה הלבנה העוטפת כל שן. לא להתעצל, רבותי!

מבשלים אותם כשעה בשמן הזית עם גבעול התימין על להבה קטנה, עד שהשיניים רכות-רכות. היזהרו שלא להרתיח את השמן, כדי שהשום לא יהיה מר. מסירים מהלהבה ומניחים לסיר להתקרר לטמפרטורת החדר.

מסננים את השמן בזהירות, מועכים את השיניים, ומוסיפים מלח-ים גס.

את השמן המסונן שומרים. זהו שמן שום ירוק שטעמו וריחו מקסימים.

פורסים את הלחם לפוסות עבות. מורחים פירה שום ואוכלים עם הקשקבל.

כמה פשוט, ככה טוב.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017