ספינג
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ספינג'

1 קילו קמח

850 גרם מים חמימים

50 גרם שמרים טריים

כפית מלח

⅓ כוס סוכר

מתכון מאת:
מתוך: קינוחים / חגים

מנפים את הקמח ומפוררים לתוכו את השמרים וממוללים היטב עד שכל גושי השמרים נעלמים ומצופים בקמח.

מערבבים עם המים, הסוכר והמלח ולשים בתוך קערת לישה מספר דקות או עד שהבצק מרגיש לכם נעים. מדובר בבצק רך, אל תיבהלו. הבצק אמור להיות חצי נוזלי.

מכסים בניילון ומטפיחים בטמפרטורת החדר כ-¾ שעה עטוף בניילון.

מפילים את הבצק על ידי מספר תנועות לישה ונותנים לו לתפוח שוב 3/4 שעה נוספת. חוזרים על התהליך עוד פעם אחת.

בתום הפעם השלישית מחממים שמן לטיגון עמוק (לא שמן קנולה. אתם יודעים שקנולה היא לא חביבת נפשי....)

מכינים מים קרים עם קרח בקערה ליד קערת הבצק וליד המחבת. מרטיבים את הידיים במים הקרים, נוטלים חתיכה קטנה מהבצק ובעזרת האצבעות הרטובות יוצרים מעין בייגלה קטן. אותו משליכים לתוך השמן החם. חוזרים על התהליך עם כל הבצק.

כשהספינג' יוצאים מהשמן מצפים אותם מיד בסוכר (מכינים תבנית עם סוכר ואיך שיוצא מכניסים את הספינג'ים לתוך הסוכר).

אם בא לכם להיות ממש מקצועניים - אתם יכולים לטחון את הסוכר עם ניצני שושנים - מה שיתן לספינג' ארומה מקסימה.

את הספינג' אוכלים כשהוא יוצא מהמחבת. לא מכינים אותו בבוקר ואוכלים בערב.

אתם לא תצטערו...

מתכונים נוספים לסופגניות אמיתיות

תגובות גולשים

2.

"יצאו מעולים, תודה רבה!! אשמח לשמוע למה קנולה לא חביבתך? יש לה נקודת שריפה הכי גבוהה מבין השמנים מה שהופך אותה להכי "בריאה""

— קרן, ירושלים | 06.12.15 21:38
1.

"הספינג יצאו מעולים....קצרתי המון מחמאות מהאורחים...כל הכבוד ארז...."

— חגית, אשקלון | 23.12.14 23:13
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017