חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סופגניות ריקוטה מתוקות

מכירים את הסופגניות מבצק לבן או אשל? בואו נשדרג! אתם חייבים להכין את סופגניות הריקוטה האלה. סופגניות קטיפה, נמסות בפה ועסיסיות. הכי כיף להכין ולמלא עם ריקוטה טרייה שהכנתם לבד בבית בקלות ובמהירות.

ל-25 סופגניות בגודל בינוני.

 

500 גרם קמח חלה

25 גרם שמרים טריים

1 ביצה

3 חלמונים

80 גרם סוכר

5 גרם מלח

80 גרם חמאה בחום החדר וחתוכה לקוביות

גרידת חצי לימון, גרידת חצי תפוז

100 גרם גבינת ריקוטה תוצרת עצמית מחלב כבשים או ריקוטה פרסקה קנויה

100 גרם חלב

 למילוי קרם הריקוטה:

500 גרם ריקוטה איכותית

100 גרם אבקת סוכר

מעט תמצית וניל איכותית או גרגירי מקל וניל אחד

גרידת חצי לימון וגרידת חצי תפוז

מתכון מאת:
מתוך: חגים

מפוררים את השמרים לתוך קערת הקמח ומערבבים היטב.

מוסיפים את הסוכר, מלח, ביצה, חלמונים, ריקוטה גרידת לימון ותפוז ואת חצי כמות החלב.

לשים לבצק חלק תוך כדי הוספת שארית החלב ואת קוביות החמאה. לשים כחמש דקות ללא הפסקה במיקסר עם וו הלישה או 8 דקות לישה בידיים עד שנוצר בצק חלק ואלסטי.

שמים את הבצק בתוך קערה משומנת במעט חמאה רכה, מכסים בניילון ומתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק ל 25 חתיכות שוות בגודלן, מכדררים לכדורים אחידים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה משומן במעט שמן צמחי (לא שמן זית!!) מניחים את הכדורים ברווחים של כ- 2.5 ס"מ זה מזה כדי שלא ידבקו בזמן שיתפחו.

בעזרת מברשת מברישים בעדינות רבה את כל הסופגניות בשמן, כולל בצדדים. הפעולה הזאת תשמור על הסופגניות שלא יתייבשו עד הטיגון, מין שכבת מגן כזו. מתפיחים כ-20 דקות, בינתיים מחממים את סיר שמן הטיגון. חום השמן 170-180 מעלות. לבדיקת חום השמן אפשר להכניס למרכז הסיר את מקל האחיזה של כף עץ פשוטה, אם מצטברות בועות שמן מסביב לידית ניתן להתחיל בטיגון.

מטגנים את הסופגניות כדקה מכל צד ומניחים על משטח מכוסה נייר סופג.

מילוי קרם הריקוטה:

מערבבים את הריקוטה ואבקת הסוכר. מוסיפים את הווניל, גרידת הלימון וגרידת התפוז.

כאשר הסופגניות מתקררות לחום החדר יוצרים חריץ בתחתית הסופגנייה ובעזרת שק זילוף ממלאים בריקוטה. מפזרים אבקת סוכר על הסופגניות ואוכלים מיד.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.