חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט גזר ובוטנים קלויים

8-10 גזרים צעירים קלופים

שלושה רבעים כוס בוטנים קלויים ושבורים (הכינו אותם בבית על מחבת יבשה ואל תקנו בפיצוצייה)

שליש כוס מיץ לימון או מיץ ליים סחוט טרי

1 כף דבש פרחי בר

5 סנטימטרים שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורר דק על פומפייה

1 פלפל אדום חריף קצוץ דק ללא הגרעינים

1 כוס עלי נענע צעירים ורכים מופרדים מהגבעולים

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: סלטים

חותכים את הגזרים בעזרת קולפן לרצועות דקיקות, ומכניסים מיד למי קרח כדי שהסתלסלו מעט ויהפכו לקרנצ'יים.

בינתיים סוחטים את בשר הג'ינגר המקולף בכף היד, ומערבבים את מיץ הג'ינג'ר שסחטתם עם מיץ הליים או הלימון.

מוסיפים את הדבש, את הפלפל האדום החריף שקצצתם ואת המלח לפי הטעם.

כשהאורחים באים מסננים את רצועות הגזר הדקיקות ומנערים היטב ממים. מערבבים עם הרוטב שהכנתם וטועמים. אם צריך, מוסיפים עוד מעט מלח.

מוסיפים את עלי הנענע ואת הבוטנים, מערבבים קלות ומגישים מיד.

נ"ב: שימו לב שבסלט זה אין שמן בכלל. אתם יכולים לאכול ממנו בלי שום ייסורי מצפון ובהנאה גדולה.

תגובות גולשים

1.

"מתכון מעולה אבל חשוב לציין שגם בוטנים הם שמן!!!"

— מיכל, תל אביב | 21.10.12 19:20
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.